Loutkar.online

Buchty a loutky – RUR

Emociální fraška? Nezapomenutelný zážitek! Představení hrané loutkami i školenými herci.

Buchty a loutky zvou 27. listopadu od 19 hodin do virtuálního prostoru na živé vysílání premiéry divadelního představení na motivy hry Karla Čapka – R.U.R.

V období stoletého výročí slova ROBOT nastudovalo divadlo Buchty a loutky divadelní frašku na motivy klasického díla Karla Čapka.

Roboti, loutky. To stroje obstarávají hudbu, to loutky zábavu. Stroje obstarávají vzrušení. Nestávají se z nás loutky? Nejsou emoce na obtíž? Není láska na obtíž? Lidé degenerují, svět je zamořen roboty. Spása je v lásce, ale není láska na obtíž? Kde je duše? Kde je duch? A hle – jsme roboti?

Na loutkovém jevišti ožijí technologie, které před sto lety neexistovaly, souvislosti, které před sto lety neexistovaly a témata, která existovala před sto lety a budou existovat i za dalších sto let.

To vše podpořené poučenou činohrou a nepoučenou videotechnikou, způsobí nezapomenutelný emocionální otřes.

Tak, jako se Čapkova světová premiéra neodehrála tam, kde měla, ani premiéra Buchet a loutek nemůže proběhnout tak, jak by si divadelníci přáli. Soubor přichází s živým přenosem představení prostřednictvím platformy BOOM – vstupenky dostupné na následujícím odkazu.

Režie: Radek Beran a Buchty a loutky

Hudba: Vít Brukner

Loutky a výprava: Bára Čechová

Hrají: Marek Bečka, Vít Brukner, Radek Beran, Zuzana Bruknerová,

Světla a zvuk: Lukáš Valiska

RUR podle Buchet a loutek vzniklo ve spolupráci s Českým centrem Mezinárodního PEN klubu u příležitosti stých narozenin slova robot.

Projekt je podpořen celoročním grantem Hlavního města Praha a Státním fondem kultury.

Daniel Schenk, 17. 11. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.