Loutkar.online
DLO Kanada hokejFoto: archiv divadla

DLO hostilo mistry světa!

Zprvu jako spam se zdál e-mail Kanaďana Johna Bruce, který přistál v poště ředitelky Divadla loutek Jarmily Hájkové. Ten projevil zájem o návštěvu divadla se skupinou dorostenců kanadského hokejového týmu, který se do Ostravy chystal na mistrovství světa juniorů do 20 let.

John Bruce vysvětloval, že se vždy skupině mladých hokejistů snaží udělat ve městě, kam jedou hrát, co nejzajímavější program, který se nebude omezovat pouze na sport, ale také na specifika daného místa a jeho kultury: „V Kanadě loutkářství nemá tradici jako v České republice, proto jsem velmi stál o to, jim toto umění ukázat.“

Asi šedesátičlenná skupina dorazila do divadla v neděli 5. ledna a čekala na ně speciální prohlídka zákulisí divadla, alternativní scény, technického zázemí a jeviště, herci předvedli různé typy loutek, které si zájemci mohli i vyzkoušet.

Všichni v divadle jsme byli nadšení z energie, kterou mladí hokejisti do divadla přinesli, především z jejich obrovského zájmu a zajímavých otázek. Tým našich herců se s tímto netradičním úkolem vypořádal skvěle. Celou věc pak korunovalo to, že se tým Kanady o několik hodin později stal i juniorským mistrem světa!“ shrnula návštěvu produkční DLO Gabriela Barilla.

Děkujeme celému týmu Divadla loutek Ostrava za inspirativní setkání. Když jsem do divadla poprvé psal, nikdy by mě nenapadlo, že nám vymyslí program přímo na míru. S upřímnou radostí budeme šířit dobré jméno českého loutkářství a ostravského Divadla loutek ve světě,“ řekl po prohlídce John Bruce.

DLO Kanada hokejFoto: archiv divadla

Lucie Mičková, 19. 1. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.