Loutkar.online
Pod adresem marzeńFoto: Divadlo Kubuś

Scénograf a režisér Marek Zákostelecký získal v Polsku prestižní divadelní cenu

Na letošním 25. ročníku celopolské soutěže nejlepších inscenací, které vznikly na základě původních textů, bodovalo Divadlo Kubuś (Kielce) s inscenací Pod adresem marzeń (Na adrese snů).

Inscenaci režijně nastudoval a scénograficky připravil český režisér Marek Zákostelecký, autorkou textu je Elżbieta Chowaniec. Na adrese snů získala hned dvě ceny, a to za výpravu i za hudbu (Martin Husovský), což je naprosto fenomenální úspěch. Do soutěže bylo přihlášeno 130 vesměs činoherních inscenací z produkce celkem 81 divadel z celého Polska a Divadlo Kubuś v ní jako jediné obstálo s inscenací pro děti, které bývají divadelnickou komunitou neprávem považovány za méně umělecké.

„Už to, že se představení určené dětem dostalo do finálové dvanáctky je obrovský úspěch a v Polsku je to velmi neobvyklé. To, že jsme dostali dvě hlavní ceny za scénografii a hudbu, je úplně mimořádné,“ říká oceněný Marek Zákostelecký.

Udělovaná cena namá jen symbolickou váhu, ale vyznamenaná divadla dostávají částečnou kompenzaci nákladů na výrobu inscenace. Pořadatelem soutěže je Divadelní ústav ve Varšavě a Ministerstvo kultury a národního dědictví. Slavnostní galavečer se konal 28. června 2019.

Více informací zde

Oceněným srdečně gratulujeme!

-red-, 12. 8. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.