Loutkar.online
Loutkino O rybáři a velryběFoto: SMZŠ Rozmarýnová (převzato z FB)

53. TŘEBÍČSKÉ LOUTKÁŘSKÉ JARO

Letošní první teplé dny proběhly v Třebíči ve jménu amatérských loutkářů.

V Národním domě na Karlově náměstí, za podpory Městského kulturního střediska, představilo šest souborů, soutěžících o postup na Loutkářskou Chrudim, a dokonce další tři nesoutěžní.

Opravdu nabitý program přilákal nejen děti, ale i dospělé. Byť na scéně jednoznačně převažovali maňásci, nechyběly ani tradiční marionety na nitích či dřevění manekýni. Soubory, které se do Třebíče rozhodly zavítat už po několikáté, doplnili také „nováčci“. I věková skladba soutěžících byla velmi rozmanitá, a to od dětí předškolního věku až po ostřílené seniory.

SOUTĚŽNÍ INSCENACE

O RYBÁŘI A VELRYBĚ: SPOLEK LOUTEK LOUTKINO BRNO

REPARNÍČCI ANEB JAK KOBZOLÍK NA HRUŠKU CIVĚL: LOUTKOVÉ DIVADLO BEDRUŇKA BRNO

PERNÍKOVKA: ŘÍŠE LOUTEK KROMĚŘÍŽ

PERNÍKOVÁ CHALOUPKA: LOUTKOVÉ DIVADLO OBLÁZEK KRUCEMBURK

O KOZÁCH A LOUPEŽNÍCÍCH: MAŇÁKOVÉ DIVADLO SOKOLÍK VYŠKOV

ADÁMEK MEZI BROUČKY: LOUTKY VM

NESOUTĚŽNÍ INSCENACE

RAW: SLEĎ POD KOŽICHEM

O SŇEHURCE A SEDMI TRPASLÍCÍCH: MAŇÁSKOVÉ DIVADLO PŘI DDM TŘEŠŤ

PRASE: LOUTKAŘSKÝ SOUBOR PODIVÍNI

Odborní porotci Iveta Dřízhalová, Tomáš Volkmer a Jaroslav Dejl nakonec udělili nominaci Spolku loutek Loutkino Brno a jejich inscenaci O rybáři a velrybě. Přesto, že se jednalo bezpochybně o nejmladší soubor na přehlídce (děti od 4 let), volba byla poměrně jednoznačná. Loutkino Brno si již několik let pravidelně odváží z Třebíče nominaci či ocenění poroty. Ze souborů mimo hlavní program pak zaujalo především RAW, pražského souboru Sleď pod kožichem, studentů DAMU.

Ema Šlechtová, 3. 4. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.