Loutkar.online
Buchty a loutky Bludný HolanďanFoto: Buchty a loutky

Buchty a loutky zvou na premiéru inscenace Bludný Holanďan, zamrzlý oceán

Buchty aloutky uvedou novou loutkovou hru z pověstí o Bludném Holanďanovi a Titaniku s původní hudbou Jiřího Temla komponovanou speciálně pro tuto příležitost.

Kdo na moři spatří Bludného Holanďana – ztroskotá. 
Kdo na moři najde lásku – přežije.
Odhalené tajemství zkázy Titaniku.

Nezávislé loutkové divadlo Buchty a loutky spolu s jedním z nejvýznamnějších současných českých hudebních skladatelů Jiřím Temlem a jednou z nejvýznamějších českých cembalistek Monikou Knoblochovou společně vytvořili hudebně – loutkové představení v typickém stylu Buchet a loutek, které nabízí nečekaný pohled na pověsti o Bludném Holanďanovi a zkáze Titaniku.

Buchty a loutky navazují na linii divadelních tvarů, které různým způsobem propojují loutky a hudbu – Koncert Josef K - hudba Buchty a loutky, České Vánoce – spolu s Collegium Marianum, Calisto - loutková barokní opera spolu s Collegium Marianum, Acis a Galathea – loutková barokní opera spolu s Collegium Marianum, O doktoru Johannesi Faustovi s původní hudbou Jiřího Temla spolu s cembalistkou Monikou Knoblochovou, pro děti pak hudebně divadelní představení Popeláři jedou – hudba Buchty a loutky a Pět ran do čepice aneb Písně Krysáků a jejich přátel - spolu s kapelou Už jsme doma.

Premiéra proběhne 23. března 2019 ve Studiu Švandova divadla

scénář: Vít Brukner, Kateřina Schwarzová a Buchty a loutky

zpěv: Kamila Mazalová

cembalo: Monika Knoblochová

klarinet: Karel Dohnal

režie: Vít Brukner a Buchty a loutky
scéna: Jan Brejcha a Buchty a loutky

světelný design a zvuk: Lukáš Valiska

Daniel Schenk, 14. 3. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.