Loutkar.online
Logo přehlídky JIŽNÍ SPOJKAFoto: Jihočeské divadlo, p.o.

Malé divadlo Jihočeského divadla ve velké Praze

Chcete zažít něco nového? Máte mimořádnou příležitost. V rámci divadelní přehlídky Jihočeského divadla v Praze s názvem JIŽNÍ SPOJKA můžete vyrazit mimo jiné na dvě představení souboru Malého divadla, které to umí rozjet ve velkém! (PR)

Malé divadlo se zaměřuje především na autorskou tvorbu a představení pro děti, ale na své si přijde mládež i dospělí.

V Praze se představí dvěma úspěšnými a odlišnými tituly – Čechomoří a GAME.

Janek Lesák: ČechomoříFoto: Jihočeské divadlo, p.o.

V divadle DISK Malé divadlo uvede autorskou inscenaci Janka Lesáka o lásce k moři a o snech českého národa Čechomoří. Hra je inspirovaná skutečným příběhem inženýra Karla Žlábka, který v roce 1975 vypracoval projekt rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojila České Budějovice s Jaderským mořem. Autoři se zeptali stovek Budějovičáků ve věkovém rozmezí od „1 do 100 let“ na jejich přání, a inscenace je tudíž zajímavá i tím, že reflektuje, jak se lidské touhy a priority v průběhu let mění. Jestli tedy i Vám chybí moře, přijďte se do DISKu podívat – na jevišti bude během této hry vody dost.

Janek Lesák a Natálie Preslová: GAMEFoto: Jihočeské divadlo, p.o.

V NODu se můžete během Jižní spojky zúčastnit hry GAME. Tohle totiž není divadlo, ale hra, ve které se stanete hlavními hrdiny právě Vy. Jedná se o participační divadlo pro celkem 50 hráčů postavené na principech LARPu (Live Action Role Playing Game), ve kterém jste na hracím plánu figurkou Vy sami. Neexistuje únikový východ, musíte hru hrát a dohrát. Tvůrci hry Janek Lesák a Natálie Preslová pracují s momentem překvapení, cílem je neustrnout a přinést něco vzrušujícího a hravého. Ve hře platí dresscode ve stylu 30. let 20. století a hráči budou v kůži jedné z postav plnit její přání i řešit různé problémy. Je to zkrátka jedinečné divadlo, které musíte zažít na vlastní kůži. Tak přijďte!

Kromě Malého divadla můžete v rámci této přehlídky zhlédnout i inscenace baletního, operního a činoherního souboru, nebo se nechat odvézt do Českých Budějovic a zažít představení přímo v Jihočeském divadle.

Více o přehlídce Jižní spojka na www.jihoceskedivadlo.cz.

PR, 12. 2. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.