Loutkar.online
Malé divadlo O PalečkoviFoto: Malé divadlo

Průvodce pro malé cestovatele

Malé divadlo ​uvedlo jako svou druhou premiéru dobrodružné vyprávění o malém chlapečkovi s obřím srdcem a o radosti z poznávání světa. Pohádka pro nejmenší ​O Palečkovi na motivy Boženy Němcové byla uvedena v rámci cyklu Český rok k výročí 100 let „republiky“.

Po nějaké době se do Malého divadla vrací bývalý umělecký šéf ​Zdeněk Jecelín, ​který inscenaci O Palečkovi režíroval. „​Snažíme se, aby inscenace byla akční, vtipná, současná a klasická zároveň, srozumitelná pro dnešní děti a přitom stále pohádka Boženy Němcové. Mottem příběhu je přísloví všude dobře, doma nejlíp, a to i když je ten domov v pohybu na kolečkách, protože domov není místo, ale lidé.“ říká Zdeněk Jecelín. Scénu, kostýmy a loutky navrhla ​Jitka Nejedlá.​ „​Hlavním scénografickým prvkem je teardrop, což je druh karavanu. V něm bydlí naši dospělí hrdinové, kteří si přejí mít děťátko, a kolem něho se odehraje i dobrodružství malého Palečka,“​ dodává režisér.

Těšit se diváci mohoutaké na autorskou hudbu scénáristy, režiséra a hudebníka ​Tomáše Hubáčka, ​který složil např. hudbu k celovečernímu filmu Trofej (Česká televize, 2008). V hlavních rolích se představí ​Lucie Valenová, Petr Hubík a Vjačeslav Zubkov.

Lenka Cimlová Ostrá, 1. 12. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.