Loutkar.online

Malý Pavlík se ztratí už po pětisté

Divadlo v Dlouhé v pondělí 15. října 2018 oslaví neuvěřitelné výročí, když uvede již 500. reprízu inscenace Jana Borny Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka.

Inscenace podle Malé vánoční povídky Ludvíka Aškenazyho měla premiéru 26. února 2000 a v tu chvíli nikdo nečekal, že se stane nejdéle uváděnou a doslova kultovní inscenací Divadla v Dlouhé, s níž si bude předvánoční dobu spojovat více než jedna generace diváků. Během uplynulých osmnácti let vzniklo z provozních důvodů několik alternací, ale 15. října 2018 bude hrát původní herecké obsazení. Nejvíce změn nastalo v roli Matky, kterou postupně hrály a alternovaly Ivana Lokajová, Ivana Milbachová, Michaela Doležalová, Veronika Lazorčáková a Eva Hacurová. Většinu ostatních rolí hrají celých 18 let stejní herci, v čele s Pavlem Tesařem v roli ztraceného Pavlíka.

500 odehraných repríz mimo jiné znamená:

1 ztracený Pavlík

2 policajti

3 lampáři

4 bubeníci

5 matek

1 000 rohlíků, prskavek, zápalek

a především více než 225 000 diváků.

Karola Štěpánová, 13. 10. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.