Loutkar.online

Přípravy VyšeHrátek vrcholí, festival proběhne první týden v září

Stejně jako každý rok i letos organizátoři festivalu VyšeHrátky celé léto intenzivně pracují na tom, aby mohli v září prodloužit dětem prázdniny.

Kromě oslavy 15 let od prvního ročníku připomenou VyšeHrátky i 100. výročí založení republiky. Festival nabídne pohádky, workshopy, interaktivní divadelní bojovku, hernu a mnoho dalšího! Víkendový program pro veřejnost proběhne od pátku 7. do neděle 9. září 2018.

Vyšehrátky 2018Foto: Tomáš Hejzlar

Dramaturgie festivalu je vždy sestavována s důrazem na rozvoj dětské osobnosti a podněcování tvůrčího pohledu na svět. VyšeHrátky nejsou dětským koutkem ani odkladištěm pro zlobivé děti. Mnohaletou praxí s organizací festivalu pro děti je tak zaručena programová nabídka. „Vždy se snažíme o co největší pestrost titulů i souborů. Konkrétně bude možné letos na festivalu vidět představení pořádajícího Studia Damúza, dále nás navštíví divadlo založené absolventy DAMU T-601, profesionální loutkové divadlo Loutky bez hranic, každoroční populární hosté festivalu Divadlo Toy Machine, kreativně naučné divadlo Vocaď Pocaď, unikátní královehradecké Divadlo U staré herečky, bývalí i současní členové divadla Buchty a loutky Divadlo b, uskupeni hereček s pedagogickou praxí Pruhované panenky, Loutkové divadlo LokVar a v neposlední řadě speciální hosté Stará aréna Ostrava a Bábkové divadlo na Rázcestí z Bánské Bystrice,“ doplňuje umělecká ředitelka festivalu Agáta Charvátová.

Vyšehrátky 2018Foto: Tomáš Hejzlar

Víkendový program bude sestávat z více než 20 pohádek uvedených souborů, je tedy jisté, že na VyšeHrátkách bude vždy co dělat – ať už přijdete kdykoliv. Po celý den bude k dispozici i speciální plenérová herna a původní výtvarné dílny vytvořené přímo pro festival. Zdarma proběhne hudební workshop pro malé i velké a celodenní zábavu doplní oblíbené čtení tatínků, maminek, tetiček a strýčků.

Festival VyšeHrátky 2018 se koná od 3. do 12. září v prostorách Královské akropole na pražském Vyšehradě. Více informací naleznete na webových stránkách festivalu.

Daniel Brátka, 1. 9. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.