Loutkar.online

Nejnovější inscenace Bábkového divadla na Rázcestí je věnována těm nejmenším

Premiéra inscenace Hmatuláci v Bábkovém divadle na Rázcestí v Banské Bystrici proběhne na začátku března.

Bábkové divadlo na Rázcestí v Banské Bystrici tvoří pro děti od deseti měsíců kontinuálně už od roku 2011. Jako první divadlo na Slovensku má na svém repertoáru cyklus inscenací pro nejmenší diváky. Premiéra té nejnovější proběhne 4. a 5. března.

Cyklus inscenací měl až do nynějška čtyři části: Batolárium (2011), Akvabatolárium (2012), Farbatolárium (2013), Čiarkolárium (2015). Každá z nich se věnovala zkoumání světa, který není zasažený logikou ani zkušeností dospělých. Poskytovaly možnost objevovat, zkoumat, hrát si, prožívat dojmy, pocity, zážitky ovlivňující imaginaci dětí jinak, než se to děje třeba v jeslích či ve škole. K těmtobatoláriím se nyní připojuje pátá část Hmatuláci věnovaná hmatu – jednomu ze základních lidských smyslů, s kterým přicházíme do styku velmi brzy. Na základě hmatových vjemů, pocítění tvrdého, měkkého, hladkého, tekutého zažijí děti (a jejich rodiče) v Bábkovém divadle na Rázcestí asociativní pouť plnou objevů.

Svět Hnatuláků je inspirovaný multisenorickým prostředím a teorií Snoezelen místností, které pozitivně ovlivňují rozvoj tvořivosti a představivosti. Inscenaci Hmatuláci režírovala Maťa Grifelová, výpravu vytvořila Hana Kollárová a hudbu složil Juraj Haško.

redakce a BDR, 25. 2. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.