Loutkar.online
Jsou místa oblíbená tmou...Foto: Josef Ptáček

Cena Divadelních novin pro Naivní divadlo a Filipa Homolu

V krátké době již podruhé uspěla u divadelních kritiků inscenace Jsou místa oblíbená tmou, kde nikdy a nic na ostrovech se skrývá odlehlých.

Konkrétně režisér Filip Homola, který za ni ve čtvrtek 23. 11. 2017 v Divadle Pod Palmovkou obdržel Cenu Divadelních novin v kategorii Loutkové a výtvarné divadlo.

Experimentální inscenace podle knihy německé spisovatelky Judith Schalansky Atlas odlehlých ostrovů je určena mládeži a dospělému publiku. Díky scénografickému řešení Kamila Bělohlávka má punc divadelního zážitku – diváci totiž sedí okolo velikého dřevěného stolu, na němž se celé představení odehrává. Na atmosféře inscenace se výraznou měrou podílí i hudba respektovaného ambientního dua Kora et le Mechanix (jehož součástí je vedle Michala Kořána právě Filip Homola). Cenu Divadelních novin získalo Naivní divadlo v posledních letech již potřetí (v předchozích ročnících uspěli tvůrci inscenací Budulínek a Čechy leží u moře).

Pro Filipa Homolu, který je členem hereckého souboru Naivního divadla, byla „Místa oblíbená tmou“ teprve druhou režijní zkušeností v NDL. Tato inscenace před nedávnem obdržela rovněž oborovou Cenu Erik, udělovanou za nejinspirativnější českou loutkovou inscenaci sezóny.

Nejbližší repríza pro veřejnost čeká Místa oblíbená tmou v úterý 30. ledna v 19:30 hodin v Naivním divadle.

Vít Peřina, NDL, 24. 11. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.