Loutkar.online
iOtesánek_Divadlo bFoto: archiv

Po Malém pánovi přichází Otesánek

Divadlo b zve 28. listopadu od 9:00, 10:30 a od 17:00 hodin do Vozovny Žižkov na premiéru pohádky iOtesánek.

Je vám doma smutno? Máte na podlaze nepořádek? Potřebujete přestavět nábytek?

Správná chvíle na to pořídit si iOtesánka.

Po velmi úspěšné adaptaci knihy a filmu Malý pán pro loutkové divadlo, hrané s autentickými loutkami z filmu, Divadlo b připravilo další premiéru pro nejmenší diváky. Klasická pohádka o Otesánkovi, hraná s dřevěnými loutkami od scénografa Roberta Smolíka. Všecko je jak se na klasickou pohádku sluší, jen ten Otesánek je maličko…jiný…

Pohádka o nenasytnosti, neposlušnosti a o tom, když se něco přežene.

Tak jakpak to tady v tom návodu asi myslí…?

Divadlo b

Bývalí a současní členové divadla Buchty a loutky a jejich přátelé, nedávno založili Divadlo b. Ve své tvorbě se věnují zejména divadlu pro děti. Zabývali se jím posledních 25 let a doufají, že mají dostatek zkušeností, které nyní mohou využít.

V nedávné době měli premiéru loutkového celovečerního filmu Malý Pán, který můžete vidět v kinech.

Na jeho základě vznikla loutková divadelní pohádka Malý pán. Inspirovali se jak filmem, jehož je Radek Beran režisérem a René Krupanský loutku Malého pána vodí, tak knihou Velká cesta malého pána od autorů Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha, která jim byla předlohou pro tento film.

Za krátou dobu existence divadla již velmi úspěšně účinkovali na mnoha festivalech jak v ČR tak v zahraničí (Přelet nad loutkářským hnízdem, Letní letná, Mateřinka Liberec, Kwidzin POLSKO, Malacky SLOVENSKO, apod.)

Nyní tedy svůj repertoár rozšiřují o novou pohádku pro děti.

Daniel Schenk, 13. 11. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.