Loutkar.online
Mark Down zkouší v DRAKuFoto: Divadlo DRAK

V DRAKu zkouší Mark Down

V Divadle DRAK bylo zahájeno zkoušení nové inscenace v režii slavného režiséra a herce Marka Downa, uměleckého šéfa Blind Summit Theatre z Londýna.

Spolupráce začala třítýdenním intenzivním workshopem M. Downa s herci Divadla DRAK. Zkoušení inscenace bude probíhat na podzim 2017, premiéra inscenace je plánována na konec října 2017.

Mark Down je umělecký šéf Blind Summit Theatre, mezinárodně uznávané divadelní společnosti, kterou založil spolu s Nickem Barnesem v roce 1997. Blind Summit Theatre „zkouší nové loutky na nových místech a hledá nové cesty loutkového divadla k novému publiku“ a patří k absolutní světové špičce na poli alternativního a loutkového divadla.

Mark Down zkouší v DRAKuFoto: Milan Hajn, DRAK

Společně oživili např. tříletého chlapce v Madame Butterfly režiséra Anthonyho Minghella (Anglická národní opera) či osmnáctimetrové loutky na zahájení olympijských her v Londýně v roce 2012. Jejich nejslavnější loutkou je však zřejmě Mojžíš z inscenace The Table, která získala mimo jiné cenu Fringe First na festivalu v Edinburghu. V roce 2015 uchvátila inscenace The Table také diváky festivalů Mezinárodní divadlo evropských regionů a Skupova Plzeň. V roce 2016 vedl Mark Down v Divadle DRAK mezinárodní studentský projekt Gaudeamus Theatrum. Pohostinská režie v DRAKu je pokračováním této úspěšné spolupráce.

Barbora Kalinová, 6. 1. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.