Loutkar.online

Divadlo Drak zakládá Dětskou radu

V rámci festivalu Divadlo Evropských regionů bude Divadlo DRAK vybírat první členy nově založené dětské rady.

Hledáme ty pravé odborníky na divadlo pro děti!

Co bude Dětská rada

Dětskou radu Divadla DRAK bude tvořit deset dětí ve věku od 8 do 12 let. Spolu s umělci a lektory divadla se budou pravidelně scházet, aby diskutovali o hotových nebo připravovaných inscenacích a nejrůznějších otázkách týkajících se Divadla DRAK a divadla pro děti vůbec.

Členové rady se tak budou učit uvažovat a mluvit o divadelním umění, proniknou do smyslu divadelní kritiky, důvěrně se seznámí s provozem divadla a dostanou možnost ovlivnit jeho tvorbu. Dětská rada bude pro divadlo podstatným zdrojem informací o těch, kterým je jeho tvorba určena především, a hlas členů rady bude brán velmi vážně.

Funkční období rady bude vždy jednu divadelní sezónu, aktuálně tedy od září 2016 do června 2017. Setkání budou probíhat cca jednou měsíčně formou her, kreativních úkolů, diskusí a prohlídek veřejnosti nepřístupných zákoutí divadla. Dětské práce budou uveřejňovány na webových stránkách divadla. Se členstvím v radě se pojí také nárok na volné popř. zvýhodněné vstupenky na nejrůznější akce divadla.

Jak budeme dětskou radu vybírat

Během festivalu Divadlo evropských regionů budou moci zájemci napsat zprávu o jakémkoli představení z festivalového programu Divadla DRAK (domácí i hostující). Zprávu, jejíž přesné zadání naleznete níže, umístí na určené místo v prostorách divadla, nebo pošlou do divadla poštou. Autoři nejzajímavějších příspěvků dostanou nabídku stát se členy dětské rady.

Zadání úkolu pro zájemce

Milí mladí diváci,

zhlédli jste divadelní představení v Divadle DRAK. Zkuste teď napsat dopis jednomu člověku z vaší rodiny nebo třeba kamarádovi. Napište mu, co všechno jste v divadle viděli, co vás zaujalo, překvapilo, pobavilo, jaký to byl zážitek. A taky se zkuste zamyslet nad tím, jestli můžete svému adresátovi představení doporučit, nebo raději ne, a napište mu proč. Pokud chcete, můžete samozřejmě dopis doprovodit obrázkem.

Na vaše dopisy se moc těšíme

S úctou, Divadlo DRAK

V dopise nezapomeňte ČITELNĚ uvést své jméno, věk, bydliště a hlavně emailovou adresu na někoho ze svých dospělých.

Kontakty pro zasílání dopisů a více informací:

Anna Hrnečková

Divadlo DRAK

Hradební 632, 500 03 Hradec Králové

Tel.: 736 673 852, Email: annahrneckova(zavináč)gmail.com

Anna Hrnečková, 21. 6. 2016

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.