Loutkar.online
Bábkové divadlo na Ráczestí CiarkolariumFoto: Bábkové divadlo na Ráczestí

Bábkové divadlo na Ráczestí v Turecku a v Číne

V máji sa členovia a členky umeleckého súboru Bábkového divadla na Rázcestí zúčastnili dvoch mimoeurópskych ciest.

V dňoch 8. a 9. mája 2016 BDNR účinkovalo na Medzinárodnom festivale pri Čiernom mori v tureckom meste Trabzon. Festivalu sa zúčastnilo na pozvanie Štátneho divadla v Trabzone, ktoré bolo hlavným organizátorom aktuálneho 17. ročníka. Počas dvoch festivalových dní BDNR odohralo 4 predstavenia nonverbálnej inscenácie Čiarkolárium (koncept, réžia Ajka Liňajka), ktorá je určená deťom od 18 mesiacov. Predstavení sa zúčastnilo približne 300 detí. Cenu za účasť na festivale a oficiálne pozvanie na 18. ročník festivalu, ktorý sa v roku 2017 uskutoční v tureckej Ankare, odovzdal divadlu Uğur Keles, riaditeľ Trabzonského štátneho divadla. Spontánne reakcie detského publika a mimoriadne pozitívne ohlasy organizátorov a festivalových hostí svedčia nielen o profesionálnej úrovni inscenácie, ale aj o úspešnosti medzikultúrneho dialógu naprieč našimi krajinami.

V dňoch 7.- 14. mája sa riaditeľka BDNR Iveta Škripková zúčastnila na medzinárodnom kultúrnom fóre 16+1 o spolupráci medzi Čínou a 16. krajinami strednej a východnej Európy. Fórum bolo rozdelené na pracovné skupiny: tanec, výtvarné umenie, hudba, divadlo, divadelná tvorba pre deti. Riaditeľka divadla informovala o tvorbe pre deti v BDNR a o festivale Bábkarská Bystrica. Cieľom stretnutia bolo nadviazanie prvých kontaktov pre vzájomnú výmenu a možnosti spolupráce v daných oblastiach umenia.

Bábkové divadlo na Ráczestí CiarkolariumFoto: Bábkové divadlo na Ráczestí Ciarkolarium

BDNR, 23. 5. 2016

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.