Loutkar.online

Online archiv

Pilátová, Jana: Naše divadlo je bytostně loutkové, Loutkář 4/2022, s. 73–80

Naše divadlo je bytostně loutkové

Koho jiného požádat o rozhovor se zakládajícími členy divadla Continuo Helenou a Pavlem Štouračovými než jejich blízkou spolupracovnici Janu Pilátovou. Spíš než o vedený rozhovor jde tedy o inspirativní rozpravu všech tří osobností, která se točí zejména kolem učení, ale ohlíží se i zpátky za třicetiletou historií souboru. (red)

Jana: Jdete z konference o nonverbálním divadle v Alfrédu.1 O čem jste se radili?

Pavel: Mluvili jsme o nonverbálním divadle, jestli to není spíš fyzické nebo pohybové divadlo, pantomima, řešily se pojmy. Já jsem mluvil o tom, že když jde o nějak „jiné“ divadlo, máme tři roviny pojmenovávání. Musíme to pojmenovat, aby si to organizátoři festivalů a vystoupení mohli zařadit a prodat divákům. To je rovina marketingová, která mě moc nezajímá. Druhá: když se řekne divadlo, každý ví, že to je ta budova s krásným průčelím a sametovou oponou.…

Tento článek je v plné verzi přístupný pouze pro stávající předplatitele časopisu. Pokud k němu potřebujete výjimečně přístup například z vědeckých důvodů, neváhejte kontaktovat redakci časopisu. Předplatitelé pro přístup k článku zadejte, prosím, své heslo. Pokud jste své heslo ještě nedostali a máte Loutkáře na letošní rok předplaceného, napište nám a my vám je obratem zašleme.

Vaše heslo:

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.