Loutkar.online

Šulc, Bohuslav: II. oblastní kolo Přehlídky IVL v pražské Jiskře

V sobotu 19. května v divadle Jiskra v Kobylisích proběhlo 2. oblastní kolo X. Přehlídky individuálních výstupů s loutkou. Celá přehlídka plná pohody proběhla v příjemné atmosféře. Velkým překvapením byla účast převážně mladých účinkujících. Největší zastoupení měla ZUŠ Hradec Králové a ZUŠ Jaroměř, v menší míře pak ZUŠ Praha 3 a ZUŠ Praha 5. Dále byla zastoupena Říše loutek a divadlo Jiskra.

Bylo to příjemné odpoledne, z něhož vyšli přímí postupující na letošní přehlídku Loutkářská Chrudim 2012.

Postupujícími se stali: jedna z nejmladších účinkující Magda Polehňová ze ZUŠ Hradec Králové s výstupem O, dalším je Štěpán Tuček ze souboru Z půdy Klášter Hradiště s výstupem Pyšná princezna a Jakub Maksymov, Jan Holínský a Matěj Kubina ze ZUŠ Jaroměř s výstupem Hospoda. Dále Barbora Zezulová, Anita Nováková a Kristán Kašpar z Říše loutek se scénkou Osudová bedna, která nám příjemně připomněla stínové divadlo. Poslední dva postupující jsou ze souboru Jiskra, a to Hana Trávníčková (Třikrát a dost) a Jan Falstaffe a Martin Moglich s Důvěřuj, ale prověřuj.

Mnoho dobrých nápadů a dobrá nálada provázely celé odpoledne. Díky za dobrou organizaci si zaslouží i JUDr. Petr Slunečko a lidé kolem něho. Přeji všem účinkujícím hodně úspěchů. Přehlídka individuálních výstupů se vydařila!

Loutkář 3/2012, s. 141.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.