Loutkar.online

Malíková, Nina: Úvodník

Milí čtenáři,

jistě jste si všimli, že se náš časopis pohybuje v pravidelných cyklech, které určují především významné loutkářské přehlídky, kterým je pak věnována větší část toho kterého čísla.

Ani letos tomu nebylo jinak, jen jsme těch deset postupových oblastních přehlídek amatérských loutkářských souborů a skupin, které vynesou na slunce přízně vítězné soubory až na samotnou Chrudim rozdělili na dvě části a větší porce z jejich hodnocení vás čeká právě v tomhle čísle. A protože v tomto číslo opravdu amatéři nepřijdou zkrátka, můžete se také ohlédnout za posledním desetiletím Loutkářských Chrudimí a seznámit se blíže s jedním z amatérských souborů, který se na českém loutkářském nebi objevil teprve nedávno. Dále vám přinášíme materiál z legendární Divadelní pouti s unikátními fotografiemi Zdeňka Merty a konečně po delší době publikujeme i loutkovou hru z pera autora, který, ač cizinec, u nás rozhodně není neznámý. Nemine vás ani další pokračování loutkářské technologie – tentokráte s podrobným vysvětlením kouzel zhotovení i ovládání varietních loutek.

Těsně po vyjití tohoto čísla startuje výjimečná přehlídka inscenací pro nejmenší Mateřinka, tentokráte i s mnoha zajímavými zahraničními hosty. Tak všem – na Mateřince i o něco později na jubilejní 60. Loutkářské Chrudimi – přejeme Zlomte vaz! A vy se těšte, že si o těchto loutkářských událostech (a o mnohém dalším) hned po prázdninách přečtete!

Loutkář 3/2011, s. 107.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.