Loutkar.online

redakce: Úvodník

Vážení čtenáři časopisu Loutkář,

vážení přátelé,

na základě všeobecných ekonomických opatření pro nastávající rok jsme se s těžkým srdcem rozhodli i my zvýšit cenu časopisu Loutkář. Tento jediný odborný časopis o loutkářství u nás vzdoroval nejrůznějším finančním omezením po celých pět let, kdy zůstala cena nezměněna. Tlak stoupajících nákladů nás nutí zvednout cenu předplatného na 300,- Kč za rok (šest čísel časopisu) a prodejní cenu z 60,- na 70,- Kč za jednotlivá čísla.

Široká předplatitelská obec, kterou tento časopis má, je pro nás závazkem i argumentem pro jeho další existenci. Doufáme, že i tentokráte zůstanete mezi našimi předplatiteli a pomůžete nám zachovat jedinečnou linii Loutkáře jako kroniky českého i světového loutkového divadla, jako svědka vývoje loutkářského umění v XXI. století.

Co pro vás v roce 2008 v Loutkáři chystáme

V roce 2008 pro vás kromě pravidelných recenzí inscenací nových českých premiér z oblasti loutkového i alternativního divadla, rozhovorů, zpravodajství z českých i zahraničních loutkářských festivalů a publikování inspirativních divadelních textů čeká sonda do fenoménu „černého divadla“, seriál věnovaný loutkovému a animovanému filmu a několik studií o velkých světových osobnostech, které zasvětily svůj život právě tomuto druhu divadla. V centru naší pozornosti stále zůstává současná podoba loutkového divadla v zemích našich nejbližších sousedů. Také jejich kritický pohled na naše loutkářství a naopak zajímavosti z jejich tvorby se budou na stránkách Loutkáře 2008 pravidelně objevovat. Rubrika Loutková invaze, ve které vám představujeme mladé talentované umělce nejmladší divadelnické generace bude navíc patřit i výsledkům tvorby na vysokých uměleckých školách i v nejzajímavějších časově vymezených divadelních dílnách a seminářích profesionálních i amatérských. Okruh našich spolupracovníků se za poslední rok rozrostl, a tak vám budeme moci zprostředkovat více informací z regionů, ale také ze zahraničí.

Budeme rádi, když v roce 2008 zůstanete našimi čtenáři.

Vaše redakce

Loutkář 6/2007, s. 241.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.