Loutkar.online

kd: Skrznaskrz

V pražském experimentálním prostoru Roxy/NoD se 4. května uskutečnil komponovaný večer s krkolomným názvem SKRZNASKRZ, během něhož se publiku představili studenti prvních ročníků napříč celou Akademií múzických umění v Praze, který iniciovali a uspořádali studenti taktéž 1. ročníku Katedry produkce DAMU. Večerem provázeli studenti DAMU Kristýna Nováková a Peter Harmaňoš a k vidění byla výstava fotografií, scénografická instalace a vystoupení studentů z kateder alternativního a loutkového divadla (Šturmdurch), autorské tvorby a pedagogiky (Setkávání), bicích nástrojů (Africké inspirace), nonverbálního a komediálního divadla (Život (z) půlek), teorie a kritiky (Ve jménu republiky) a výchovné dramatiky (Vogelmapiermachine von KVD). Blok výstupů zakončilo promítání sestřihu filmových cvičení studentů 1. ročníku FAMU.

Během večera byla také uděleny divácké ceny – v kategorii nejlepší fotografie zvítězil Jáchym Kliment z Katedry fotografie FAMU a cenu za nejlepší představení získali prváci z Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU. Sami tvůrci Šturmdurch charakterizují jako „etudy o tom, že Freud byl zvrhlík, mikrokosmos má málo místa pro vyjádření, Adam miluje Janu, že Goethe za nic nemohl a o těhotenství obecně“ a podíleli se na něm Tomáš Běhal, Štěpánka Glogarová, Milan Hajn, Zuzana Hodková, Jana Kollertová, Adam Kubišta, Tomáš Podrazil, Anna Suchánková, Johana Vaňousová a Elena Volpi.

Loutkář 3/2007, s. 131.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.