Loutkar.online

kd: Skrznaskrz

V pražském experimentálním prostoru Roxy/NoD se 4. května uskutečnil komponovaný večer s krkolomným názvem SKRZNASKRZ, během něhož se publiku představili studenti prvních ročníků napříč celou Akademií múzických umění v Praze, který iniciovali a uspořádali studenti taktéž 1. ročníku Katedry produkce DAMU. Večerem provázeli studenti DAMU Kristýna Nováková a Peter Harmaňoš a k vidění byla výstava fotografií, scénografická instalace a vystoupení studentů z kateder alternativního a loutkového divadla (Šturmdurch), autorské tvorby a pedagogiky (Setkávání), bicích nástrojů (Africké inspirace), nonverbálního a komediálního divadla (Život (z) půlek), teorie a kritiky (Ve jménu republiky) a výchovné dramatiky (Vogelmapiermachine von KVD). Blok výstupů zakončilo promítání sestřihu filmových cvičení studentů 1. ročníku FAMU.

Během večera byla také uděleny divácké ceny – v kategorii nejlepší fotografie zvítězil Jáchym Kliment z Katedry fotografie FAMU a cenu za nejlepší představení získali prváci z Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU. Sami tvůrci Šturmdurch charakterizují jako “etudy o tom, že Freud byl zvrhlík, mikrokosmos má málo místa pro vyjádření, Adam miluje Janu, že Goethe za nic nemohl a o těhotenství obecně” a podíleli se na něm Tomáš Běhal, Štěpánka Glogarová, Milan Hajn, Zuzana Hodková, Jana Kollertová, Adam Kubišta, Tomáš Podrazil, Anna Suchánková, Johana Vaňousová a Elena Volpi.

Loutkář 3/2007, p. 131.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.