Loutkar.online

Malíková, Nina: Blahopřejeme

Prof. Karel Makonj (9. 12. 1947)

Milý Karle, připadá mi to nedávno, co jsem ti blahopřála ke kulatinám a ono to je už zase o pět let víc. Mezitím ses – po letech – konečně dočkal publikace, která sumarizovala tvou činnost ve Vedeném divadle, tvé smělé plány, studie i vztah k divadlu herce a loutky. Zapsal ses do historie také ve školních funkcích na KALD – jako výkonný zástupce vedoucího katedry, pomáhal jsi stavět na nohy loutkářskou školu v Osijeku a při tom všem (s nezbytnou cigaretou a hrnkem kávy v ruce) ještě vtipkovat o lehkosti bytí – jeho sladkostech i obsesích. Vždycky jsem obdivovala, jak se v tobě prapodivně snoubí teoretik, dramaturg, režisér a člověk s utajeným smyslem pro krásy života, který ti zanechali tvoji jihoslovanští předci i člověk s osobitým smyslem pro humor, který umějí přečíst jen vyvolení.

Ale teď tohle přání vypadá spíše jako nekrolog a už vidím, jak se tomu všemu potutelně usmíváš. Takže za všechno a za všechny: Karle, mnoga ljeta, živijó! Tvoje Nina

Loutkář 6/2012, p. 292.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.