Loutkar.online

Nina Malíková: Úvodník

Milí čtenáři,

předprázdninové číslo Loutkáře bývá už tradičně věnováno především amatérským loutkářským přehlídkám a ani tentokráte to není jinak. Však se jich v tomto čísle sešlo pohromadě opravdu hodně, a tak doufáme, že jejich podrobný popis potěší nejen zúčastněné, ale i ty, kteří si už teď mohou podle výsledků a hodnocení vytipovat ocenění na 58. Loutkářské Chrudimi, eventuálně sestavit favority pro výběr na podzimní Přelet nad loutkářským hnízdem. Materiálu se tedy sešlo požehnaně, ale co nás v redakci opravdu mrzí, to je nevyrovnaná úroveň fotografií dokumentujících právě tyto přehlídky. Je to škoda, často bývají pro soubory jedinečným svědkem jejich práce a samozřejmě taky reklamou.

Vzhledem k rozsahu příspěvků o amatérských přehlídkách a množství informací o dalších chystaných festivalech si budete muset počkat na pokračování seriálu Mirka Trejtnara o loutkářské technologii do příštího čísla. Také seriál o animovaném filmu se u vás setkal s ohlasem, a tak chystáme na podzim další (kdo ví, jestli závěrečné?) pokračování.

Pokud někomu v tomto čísle budou chybět podrobnější zprávy o úspěšných oslavách 80. výročí založení UNIMA, které se konaly v Chrudimi a v Praze, ať nezoufá! Zatím přinášíme jen malou pouzávěrkovou fotoochutnávku s tím, že nejen oslavám, ale UNIMĚ, její historii i současnosti vůbec budeme věnovat podstatnou část Loutkáře č. 4, který vyjde po prázdninách. (Pro nedočkavce nabízíme některé žhavé novinky už teď na webových stránkách www.loutkar.eu).

Neloučíme se zatím s vámi, během června nás čeká řada loutkářských i neloutkářských festivalů, na kterých se jistě potkáme, a pro ty, kteří tam nebudou, přineseme na podzim podrobné zprávy.

Pěkné léto s Loutkářem!

Loutkář 3/2009, p. 97.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.