Loutkar.online

Weinlich, Karel: Vážený pane řediteli, milý Miloši

Vážený pane řediteli, milý Miloši,

stejně tak, jako vždycky, když jsem se na Tebe s obdivem díval, i tentokrát jsi mě předběhl. A já v tom fofru nestačil ani poděkovat nejen za sebe, ale i za nás všechny, pro které jsi v dobách, které nebyly vždy lehké, byl takovým sluníčkem, ke kterému jsme se chodívali hřát. Vím, že ani Ty jsi to neměl lehké, ostatně jako v celém svém životě, ale ni mrknutím očka jsi nedal nic znát. A já nádoba hříšná jsem žasl, s jakou tolerancí a shovívavostí jsi poslouchal mé výlevy a stesky, se kterými ses dozajista ne vždy mohl ztotožňovat. A já přesto sobecky, bez ohledu na Tvé problémy, zneužíval tyto desetiminutovky, abych vždy nalezl v Tvých laskavých očích rozhřešení. Nikdy jsem o tom nehovořil, ale za ty plamínky v tvých očích alespoň dodatečně dík.

Hodnotit Tě jako uměleckou osobnost a pokračovatele legendy nemohu. Generace vědí své a učení odborníci to nesčíslněkrát popsali. Tak snad jen malou vzpomínku, za kterou také dlužíme. Bylo to v dobách nevalných, kdy jsme se těšili na Tvá noční představení pro kolegy. Nejen proto, že jsme se tam setkávali s těmi, s nimiž jsme se setkat chtěli, ale hlavně jsme odcházeli s jiskřičkou naděje, že se to přežije a bude líp.

Loutkář 2/2007, p. 73.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.