Loutkar.online
NDL Boj o oheňFoto: Bohdan Holomíček

Naivní divadlo zve na víkend plný premiér

Premiérový maraton odstartuje v pátek 10. září v 18:00 hodin loutková inscenace Boj o oheň, na kterou ve 20:00 hodin naváže divadelní koncert s názvem Jukebox. Sobotní 17. hodina pak bude patřit dobrodružné marionetové komedii Lišák Renard.

Ačkoli všechny tři inscenace vznikly již v předešlé pandemické sezóně, vzhledem k vládním opatřením si na své slavnostní večery musely doposud počkat.

„To, že pořádáme tři slavnostní premiéry tak krátce za sebou, je v historii našeho divadla snad vůbec poprvé. Uplynulá sezóna vlivem protiepidemických opatření probíhala převážně za zavřenými dveřmi a my jsme tvořili prakticky jen do šuplíku. Naše novinky sice po částečném uvolnění v polovině května vidělo pár diváků, ale na slavnostní večerní uvedení tak, jak jsme zvyklí, nedošlo. A tak se zrodil nápad premiérového víkendu, během kterého chceme divákům z řad veřejnosti i divadelním přátelům představit všechny tři inscenace najednou,“ vysvětluje Vítek Peřina, dramaturg NDL.

V pátek 10. září v 18:00 hodin se v Sále NDL mezi dvěma znepřátelenými kmeny Amuletů a Talismanů rozhoří . Původní loutková hra pro děti od šesti let z pera dramatika Víta Peřiny v režijním zpracování renomovaného plzeňského loutkáře Tomáše Dvořáka se sice odehrává v pravěku, inspirací pro její vznik však byla klasická Shakespearova tragédie Romeo a Julie. Ve 20:00 hodin se pak v komorním prostoru Studia NDL může premiérové publikum těšit na divadelní koncert s názvem Jukebox. Jak už ze samotné podstaty jukeboxu vyplývá, volba repertoáru bude čistě na divácích, kteří si užijí oblíbené písně napříč různými žánry a jejich originální divadelní ztvárnění.

Sobotní odpoledne 11. září v 17:00 hodin bude patřit inscenaci . Čistě iluzivní marionetová komedie libereckého režiséra Martina Tichého podle původní hry Borise Jedináka, určená dětem od šesti let, se inspiruje dlouhou řadou známých lišákovských příběhů o vychytralosti a lstivosti. Ta může vést snadno k cestě vzhůru, ale ještě snadněji k následnému pádu.

V případě, že by někdo z diváků premiérový víkend propásl, nemusí zoufat. Všechny zmíněné inscenace bude možné zhlédnout v září a říjnu v rámci sobotních představení pro veřejnost nebo Večerů v Naivním.

Jana Pittnerová, 7. 9. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.