Loutkar.online
Spoutaný trávou, LíšeňFoto:

Divadlo Líšeň v Praze

Brněnské experimentální Divadlo Líšeň plánuje začátkem podzimu uvést v Praze trojici inscenací pro dospělé i děti.

Na ostrovní scéně Vila Štvanice uvede dvě politicky angažované inscenace – oceňovanou jevištní reportáž o putinovském Rusku s názvem PUTIN LYŽUJE (25. září) a v pražské premiéře předvede novou hru o inscenovaných politických procesech z 50. let, ZPOVĚĎ BACHAŘE (8. října). Po skončení obou představení budou následovat besedy. Hostem besedy v rámci inscenace PUTIN LYŽUJE bude investigativní reportér a odborník na téma Ondřej Kundra z redakce časopisu Respekt, po odehrání ZPOVĚDI BACHAŘE proběhne beseda s pamětníkem událostí.

Na děti od 5 let, ale i dospělé bez dětí zacílí inscenace SPOUTANÝ TRÁVOU, jež se odehraje 26. září v budově Starého purkrabství na Vyšehradě. Inscenace bude kombinací výtvarně originálních prostředků, unikátních loutek a stínohry. Nebude chybět hra na basoneto a další originální zvukové nástroje.

Barbora Dušková, 3. 9. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.