Loutkar.online
Slon a mravenec PolárkaFoto: archiv divadla

Divadlo Polárka uvádí pro předškolní diváky Slona a mravence

I ve ztížených podmínkách nazkoušelo brněnské Divadlo Polárka venkovní loutkové představení pro diváky od tří let podle knížky známé české výtvarnice a spisovatelky Daisy Mrázkové Slon a mravenec. Režie se ujal Radek Beran z pražského loutkového souboru Buchty a loutky. Na oslavu Dne dětí bude představení streamované na internetové televizi MALL.TV.

Slon, mravenec a veverka spolu žijí v jednom domečku a snaží se překonat různé nesnáze, jenž před ně klade jejich rozdílná velikost. Jak se může každá jedna věc jevit ze tří různých perspektiv?

Premiéra se odehraje v neděli 31. května na zahradě za Polárkou za dodržení všech bezpečnostních nařízení a se sníženou kapacitou. Po premiéře, v pondělí 1. června, bude inscenace na oslavu Dne dětí streamována na internetové televizi MALL.TV. V zimních měsících nebo za špatného počasí se představení přesune na Malou scénu Divadla Polárka.

Autorkou loutek a scénografie je výtvarnice Bára Čechová, jejíž práci diváci Polárky dobře znají z inscenací Jiřího Jelínka Vinnetou nebo Cirkus Unikum. V rolích všelijakých zviřátek se představí herci a technici Divadla Polárka Tomáš Sukup, Matěj Záhořík, Jakub Thomas a Jan Laichman.

Divadlo Polárka svým divákům po návratu z karantény nabídne pouze několik představení. Všechna představení budou podléhat nařízeným bezpečnostním pravidlům. Diváci s rouškami budou rozesazení s rozestupy. Kapacita jednotlivých představení je proto značně omezená.

Tato premiéra uzavírá sezónu věnovanou tématu Pravda a Lež, kterému, jak se zdá, není radno se věnovat. Snad bude Slon a mravenec šťastnou tečkou za touto jinak neobvykle nešťastnou sezónou, vedoucí od vážných zranění jednotlivců až k celosvětové pandémii, od přeobsazovaných a nahrazovaných premiér k premiérám odsouvaným a rušeným.

Slon a mravenec

režie: Radek Beran

dramaturgie: Karolina Ondrová

scénografie a výroba loutek: Bára Čechová

hudba: kolektiv

Premiéra 31. května 2020 v Divadle Polárka

3+ pro diváky od tří let

Natálie Pelcová, 25. 5. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.