Loutkar.online

Otevíráme Švestkový Dvůr v Malovicích, sídlo Divadla Continuo.

Švestkový Dvůr v Malovicích otevírá opět v červnu své brány jak divákům, tak i umělcům na rezidencích. Před začátkem prázdnin zde uvede dva premiérové projekty a inscenace v rámci festivalu TANEC PRAHA v regionech. V létě diváci nepřijdou ani o divadelní site specific projekt, který se tentokrát bude konat v srpnu v okolí Malovic.

V půli března byly obě organizace nucené přerušit veškeré aktivity pro veřejnost s ohledem na nařízení vlády spojené s pandemií nemoci Covid 19. Díky uvolňujícím se opatření se v červnu program Švestkového dvora po několikatýdenním půstu opět otevře jak umělcům, tak i divákům, kteří se mohou v tomto měsíci těšit hned na 4 představení.

V sobotu 13. června uvede Divadlo Continuo premiéru inscenace HIC SUNT DRACONES, vizuální báseň s prvky magické obrazivosti, absurdity a grotesknosti. Dávní kartografové věřili, že v odlehlých koutech světa, žijí draci a fantastické obludy. V inscenaci Hic Sunt Dracones, spojující fyzické, loutkové a výtvarné divadlo, vznikají v propojení lidského těla a materiálu neznámé krajiny, nepoznané bytosti a nepředstavitelné příběhy. Není to však výprava do dalekých končin, ale cesta do našich vlastních myslí a skrytých zákoutí naší duše.

Dalším premiérovým projektem je inscenace autorského dua Baumann&Henderson HOW THINGS GO. Inscenace kombinující tanec a fyzické divadlo je založena na výzkumu pohybu materiálu a objektů, jejich fyzičnosti a funkce a jejich hybnosti a vlivu na lidské tělo a jeho pohyb. Inscenace je volně inspirována filmem The Way Things Go (1987), dále například postavami ze seriálů „Pat a Mat“ nebo také Charlie Chaplinem či Bustrem Keatonem. Premiéra této inscenace se bude konat v pátek 19.6.2020.

Již od roku 2016 spolupracuje Švestkový Dvůr s festivalem TANEC PRAHA a každoročně v červnu uvádí taneční inscenace českých i zahraničních umělců. Ani letos nebude tanec na Švestkovém Dvoře chybět. V sobotu 13.6. odpoledne uvedeme pro dětské publikum Svět z papíru Mirky Eliášové a o týden později, 27.6. také odpoledne rodinné představení LEGOrytmus souboru tYhle.

Premiérová uvedení se budou konat v divadelním sále a představení v rámci festivalu TANEC PRAHA v regionech ve venkovních prostorách. Všechna představení se budou konat v souladu s nařízeními vlády pro veřejné kulturní akce.

I letos se můžou diváci těšit na tradiční divadelní site specific projekt Divadla Continuo. Již po čtyřiadvacáté vytvoří členové Divadla Continuo spolu s dvacítkou dalších umělců neopakovatelný projekt. Ten letošní nese název Ostrovy a celkem osmkrát se divákům představí v otevřené krajině v okolí Malovic.

Diváci a příznivci Divadla Continuo a Švestkového Dvora budou moci najít již brzy informace o všech plánovaných aktivitách na webových stránkách a na fb obou organizací. Na všechny diváky se moc těšíme.

Program na Švestkovém Dvoře v červnu:

13.6. od 16:00 – Mirka Eliášová / Svět z papíru (festival TANEC PRAHA) – koná se venku

13.6. od 19:00 – Divadlo Continuo / Hic Sunt Dracones – PREMIÉRA – koná se v divadelním sále

19.6. od 19:00 – Baumann&Henderson / How Things Go – PREMIÉRA – koná se v divadelním sále

27.6. od 16:00 – tYhle / LEGOrytmus – (festival TANEC PRAHA) – koná se venku

Zuzana Bednarčiková, 23. 5. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.