Loutkar.online
Naivní divadlo Liberec Šššš. Šššš. Hůůů. Haf!Foto: Josef Ptáček


Cena Divadelních novin pro Naivní divadlo Liberec

Dalším úspěchem pro Naivní divadlo Liberec skončilo slavnostní vyhlášení Cen Divadelních novin, které se uskutečnilo v pondělí 11. listopadu v pražském Divadle X10. V kategorii Loutkové a výtvarné divadlo si za režii inscenace Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! odnesla toto prestižní ocenění Michaela Homolová.

Ceny Divadelních novin jsou udíleny na základě hlasování odborné poroty za nejlepší tvůrčí divadelní počiny uplynulé sezóny, a to celkem v sedmi kategoriích. Letos se v kategorii Loutkové a výtvarné divadlo mezi nominovanými, historicky vůbec poprvé, objevila hned dvě jména spojená s NDL. Kromě Michaely Homolové to byl také Tomáš Dvořák za režii loutkové komedie O hodině navíc aneb Potlach v hustníku.

Nonverbální inscenace pro děti od dvou let Šššš. Šššš. Hůůů. Haf!, na jejímž vzniku se vedle Michaely Homolové podíleli autor Vít Peřina, výtvarník Robert Smolík, hudebník Filip Homola a čtveřice herců (Adam Kubišta, Antonín Týmal, Filip Homola, Marek Sýkora), patří od své březnové premiéry v Naivním divadle k nejúspěšnějším představením. Potlesk a uznání sklízí i mimo Liberec v rámci řady festivalů jako Mezinárodní festival Mateřinka 2019, festival Divadlo Plzeň, ostravské Spectaculo Interesse nebo nedávný Přelet nad loutkářským hnízdem, ze kterého si NDL minulý týden přivezlo Erika, cenu za nejinspirativnější českou loutkovou inscenaci předchozí sezóny.

Jana Pittnerová, 13. 11. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.