Loutkar.online
Bílý tesák Divadlo DRAKFoto: Divadlo DRAK

Cena Thálie se letos poprvé uděluje i loutkářům

Nominován je Milan Hajn z královéhradeckého Divadla DRAK za svůj výkon v inscenaci Bílý tesák.

Ceny Thálie vyhlašuje a pořádá od roku 1994 Herecká asociace, nezávislá profesní odborová organizace výkonných umělců s působením na území České republiky. Letos se budou Ceny Thálie udělovat po šestadvacáté, a to v sobotu 5. října od 20 hodin, opět v historické budově Národního divadla v Praze pod záštitou Ministra kultury České republiky. V průběhu ceremoniálu, který bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na programu ČT 1, bude vyhlášeno 16 laureátů.

V letošním roce přibyla pátá kategorie, ve které budou oceňovány mimořádné umělecké jevištní výkony v oboru alternativního a loutkového divadla. V této kategorii však bude udělena pouze jedna cena. Kromě Milana Hajna jsou nominováni ještě Miřenka Čechová (která s M. Hajnem shodou okolností v DRAKu právě zkouší novou inscenaci Zeď), Miloslav König, Martin Pechlát a Lucie Trmíková.

Naopak zrušena byla cena za celoživotní mistrovství v oblasti loutkového divadla.

-red- a -ha-, 13. 9. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.