Loutkar.online

Nová sezóna v DRAKu

Divadlo DRAK vstupuje do nové sezóny 2019/ 2020 autorskými projekty pro dospívající publikum, výstavou mapující historii divadla a s novou vizuální identitou.

Diváci se mohu těšit celkem na čtyři nové tituly. Na podzim to budou dvě studiové inscenace pro starší děti. Zářijová premiéra autorského projektu Zeď aneb jak jsem vyrůstal za železnou oponou je určena dětem od 9 let. Inscenace vznikla na motivy světově ceněné knihy výtvarníka a autora dětských knih Petra Síse v režii Miřenky Čechové a Dominiky Špalkové.

Na dospívající diváky cílí divadelní „road movie“ Cesta, která se odkazuje ke klasikům beatnické literatury. I tento autorský projekt Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka zpracovává téma osobní svobody. Premiéra inscenace je naplánovaná na 15. listopad 2019.

Jarní tituly uspokojí nejmenší diváky. Připravujeme pro ně loutkovou adaptaci klasické pohádky Šípková Růženka. Tato „maňásková groteska“ vzniká opět v dramaturgii Tomáše Jarkovského a režii Jakuba Vašíčka.

Děti od tří let zcela jistě pobaví inscenace na pomezí fyzického divadla a klaunerie Do hajan! v režii hostující Veroniky Poldauf Riedelbauchové. Představení o tom, co se stane, když rodiče pošlou své ratolesti do postýlek, ale jim se ještě nechce spát, bude posledním titulem sezóny.

Galerijní prostory Labyrintu Divadla DRAK čeká 8. října vernisáž rozsáhlé retrospektivní výstavy mapující šedesát sezón Divadla DRAK s názvem Příběh DRAKu. Návštěvníci zde najdou nejen loutky a divadelní artefakty, ale i unikátní dobové materiály.

Období mezi lety 1968 až 1989 přiblíží dětskému návštěvníkovi výstava o životě v totalitě s názvem A neříkej to ve škole… Vernisáž výstavy je naplánovaná na listopad 2019.

Obě výstavy jsou doplněné lektorským programem a jsou vhodné jak pro školy, tak pro veřejnost.

DRAK, 1. 9. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.