Loutkar.online

Vyšší odborná škola herecká v Praze hledá pedagogy loutkářství

Vyšší odborná škola herecká v Praze hledá pro školní rok 2019/2020 nové kolegy, kteří by byli schopni a ochotni se ujmout vedení skupiny absolventů oboru Herectví a moderování, kteří se rozhodli rozšířit své obzory v oboru Herectví s loutkou. Studenti mají za sebou tři roky přípravy v hlasové výchově, zpěvu, pohybu a činohře.

Hledáme jejich nové učitele pro předměty:

1/ Herectví s loutkou (hlavní předmět, vyučuje se 2x 5 hodin týdně, standardně vyučuje dvojice pedagogů)

• vyučováno tři roky, počítá se s tím, že je spojeno s klauzurou na konci prvního ročníku, inscenací na konci druhého ročníku, jejím reprízováním a druhou inscenací v polovině třetího ročníku.

2/ Iluzivní divadlo (předmět doplňující hlavní předmět, vyučuje se 2 hodiny týdně, jež je možné přesunout na 4 hodiny jednou za 14 dní)

• předmět vyučovaný po dobu tří let, v prvním roce se očekává seznámení studenta s historicky užívanými iluzemi, a přechod k etudám a jednoduchým trikům optické a mechanické povahy, které by student mohl I sám projektovat

3/ Základy technologie loutky a scény (předmět doplňující hlavní předmět, vyučuje se 2 hodiny týdně, jež je možné přesunout na 4 hodiny jednou za 14 dní)

• předmět, který se vyučuje pouze v prvním ročníku a má za úkol studenta zorientovat v technologických zákonitostech a možnostech loutkového divadla a dopracovat studenta k jednoduchým, ale efektivním postupům, jak si vytvořit funkční loutku z dostupného materiálu

Zákonnou podmínkou práce pedagoga vyšší odborné školy v uměleckém předmětu je ukončené magisterské vzdělání v oboru nebo oboru příbuzném, nebo alespoň umělecký životopis, který dokazuje, že dotyčná osoba je nebo byla výkonným umělcem. Časy výuky jsou věcí dohody.

V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat, na e-mailu: jiri.hejduk (et) vosherecka.cz abych Vám mohl podat více informací

PhDr. Jiří Hejduk

ředitel školy

Jiří Hejduk, 21. 7. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.