Loutkar.online

Krysáci ve Švandově divadle

Už jsme doma + Buchty a loutky = Pět ran do čepice aneb písně Krysáků a jejich přátel

Co nového zažívají oblíbení večerníčkoví Krysáci a jak vypadá setkání světoznámých muzikantů a loutkářů se dozvíte v inscenaci Pět ran do čepice aneb písně Krysáků a jejich přátel. Hudební skupina Už jsme doma a nezávislé loutkové divadlo Buchty a loutky uvedou 14. listopadu v 17:30 ve Velkém sále Švandova divadla na Smíchově pražskou premiéru svého společného hudebně divadelního představení pro velké i nejmenší Pět ran do čepice aneb písně Krysáků a jejich přátel.

Miroslav Wanek z kapely Už jsme doma je autorem hudby (a zčásti i scénářů) k úspěšnému loutkovému Večerníčku Krysáci. Z několikavteřinových písničkových motivů, užitých v tomto seriálu, vzniklo v létě roku 2013 třináct zcela nových písniček, které skupina Už jsme doma s přizvaným hostem Michalem Mihokem nazkoušela v poloakustické podobě a sevřela v jeden komponovaný celek příběhem o hledání pátého kamaráda Krysáků.

Ke spolupráci byli přizváni členové souboru Buchty a loutky, kteří celý příběh ilustrují, vyprávějí nebo matou, zcela v souladu s prostředím, kde se vše odehrává – vizovickým Smetištěm, za použití živé projekce a spousty loutek, rekvizit a masek.

Obsazení

kapela Už jsme doma:

Miroslav Wanek – zpěv, kytara

Adam Tomášek – trubka, zobcová flétna, zpěv

Pepa Červinka – basová kytara, zpěv

Jarda Noga – bicí, vibrafon, vibraslap, flexaton, vozembouch, zpěv

Michal Mihok j.h. – akrodeon, zpěv

Buchty a loutky

Marek Bečka

Zuzana Bruknerová

Vít Brukner

Světla, zvuk: Lukáš Valiska

O seriálu Krysáci

Na malém smetišti poblíž Vizovic žijí dva krysáci Hubert a Hodan. Bydlí v zásuvkách šicího stroje spolu se svým sádrovým kamarádem trpaslíkem Ludvíkem. Jednoho dne k nim nedobrovolně, v čerstvé zavážce smetí, přicestuje Eda – bílý laboratorní potkan z Prahy. Hubert s Hodanem jsou rázovití, trochu pomalejší, ale o to přirozenější valašské krysy. Oproti nim Eda je světácký potkan z Prahy, který je oběma hrdinům výraznou protiváhou. Hubert s Hodanem si na Edu brzy zvyknou a stane se jim průvodcem „vyspělou civilizací“ a Eda zase ví, že bez Huberta s Hodanem se tady neobejde…

Daniel Schenk B+L, 5. 11. 2014

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.