Loutkar.online

Bohumír Koubek osmdesátiletý

Osmdesátiny svého někdejšího principála důstojně oslavili ve středu 14. prosince večer v Říši loutek. Sešli se zde nejen členové Říše loutek, kterou Bohumír Koubek v letech 1957–1971 vedl, ale řada přátel a gratulantů z dalších divadel. Působení sochaře, loutkáře, výtvarníka režiséra i osobitého „mluviče“ řady loutkových postav se totiž zdaleka neomezila a neomezuje jen na Říši loutek, které se upsal už jako chlapec.

Popřát mistrovi zdraví, elán a ještě řadu tvůrčích nápadů přišli z Divadla Zvoneček i z kobyliské Jiskry. Domácí Říšané mu připravili na jevišti blahopřání, která mu tlumočilo několik jím vytvořených Kašpárků a ukázku z Fausta i Hraček na cestách, v nichž k divákům Bohumír Koubek promluvil ze zvukového záznamu. Vrcholem večera byl křest knihy Čas loutek Bohumíra Koubka (s výtečnými fotografiemi Koubkových loutek Viktora Kronbauera a předmluvou Jana Nováka a studií Marie Zdeňkové a Magdalény Nespěšné-Hamsíkové), kterou pak neúnavný oslavenec v klubu divadla podepisoval, podepisoval a podepisoval až do momentu, kdy si někdo uvědomil, že hodující a připíjející hosté mu nedali k občerstvení ještě vůbec příležitost. Rozkrojil se postnarozeninový dort (B. Koubek se narodil 8. 11. 1931) a zábava pak pokračovala až do nočních hodin.

Nina Malíková, 18. 12. 2011

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.