Loutkar.online
Hobit BajkaFoto: archiv divadla

Těšínské divadlo BAJKA zve na dvě premiéry.

12.11.2021 v 17:00 vás zveme na představení NEUVĚŘITELNÁ CESTA LEVÉ PONOŽKY, které je inspirováno knihou známé polské spisovatelky Justyny Bednarek NEOBYČEJNÁ DOBRODRUŽSTVÍ DESETI PONOŽEK (čtyř pravých a šesti levých), vydané v roce 2015.

Tato kniha sklidila nejen uznání čtenářů, ale také mnoho nominací a literárních ocenění. O dva roky později se „Ponožky“ dočkaly svého dalšího knižního pokračování. Česky knížku vydalo nakladatelství Host a byla u nás nominována na ocenění Zlatá stuha v kategorii překladová část, beletrie pro děti.

Justyna Bednarek, Hana Volkmerová

NEUVĚŘITELNÁ CESTA LEVÉ PONOŽKY

inspirováno knihou polské autorky Justyny Bednarek Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek

Stalo se vám někdy, že se vám ztratila jedna ponožka? Kde ty ponožky mizí? A proč? Naše levá ponožka na svém putování za dobrodružstvím najde dobrého kamaráda medvídka. Oba touží dělat velké věci, pomáhat druhým a být užiteční. Na své cestě k tomu mají bezpočet příležitostí. Zbývá však ještě jedna touha: Aby každý medvídek našel svého laskavého člověka a každá ponožka svou druhou do páru.

Pro děti od 3 let.

Adaptace: Hana Volkmerová

Režie, scéna a loutky: Tomáš Volkmer

Hudba: Michal Sedláček

John Ronald Reuel Tolkien

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

HOBIT

Podle románu Hobit od J. R. R. Tolkiena

Licencováno Middle-earth Enterprises

Překlad František Vrba

Dramatizace Marie a Zdeněk Hořínkovi

Zveme vás na pohádkový příběh z bájné Středozemě o nebezpečném putování hobita Bilba Pytlíka a družiny trpaslíků. Spolu s čarodějem Gandalfem se vydají na dobrodružnou cestu za uloupeným pokladem, který střeží drak Šmak.

Bilbo Pytlík má moc rád svůj poklidný život, ale nenechte se mýlit. Dokáže vám, že i malý hobit může svou chytrostí a odvahou zdolat nejednu velkou překážku a bojovat za lepší svět. V Bilbo Pytlíkovi je totiž daleko víc, než byste řekli.

Vydejte se s námi do magického světa zlobrů, skřetů a elfů. Těšíme se na vás!

Divadelní adaptace kultovního fantasy románu J. R. R. Tolkiena pro děti od 6 let.

Premiéra 3.12.2021

Režie: Pavel Gejguš

Scéna, loutky a kostýmy: Ivana Bartošová

Hudba: Michal Sedláček

Lena Pešák, 2. 11. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.