Loutkar.online
Hamlet on the road RadostFoto: archiv divadla

Hamlet on the Road Divadla Radost posbíral ceny na festivalu v Toruni

Divadlo Radost se účastnilo soutěže na 27. Divadelním festivalu loutkového divadla „Setkání“, v polské Toruni. Festival patří ke každoročním událostem v divadelním světě. Setkávají se zde ty nejlepší divadelní soubory z různých evropských zemí. Hamlet on the Road z dílny Divadla Radost a v režii polské režisérky Joanny Zdrady letos soutěžil za Česko.

Inscenace vypráví příběh kočovných loutkářů, kteří hrají na svém voze Hamleta, pracuje nejen s loutkami, ale zapojuje veškeré prvky muzikálu. Hudbu vytvořil Tomasz Lewandowski, který využil veškerý hudební potenciál hereckého souboru. Inscenace sklidila u polského publika velký úspěch. Zapůsobila jak na dospělou porotu, protože si z Toruně odváží hlavní cenu Grand Prix, tak na dětskou porotu, která si vybrala právě českého Hamleta a udělila mu cenu poroty.

Zuzana Dubová, 19. 10. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.