Loutkar.online

Loutkové výjevy se loučí s pasáží U Stýblů a nová premiéra Buchet a loutek

Originální oživlé loutkové výjevy se po měsíčním hostování na Václavském náměstí v Pasáži u Stýblů rozloučí společně se svými autory komentovanou dernisáží nad šálkem kávy.

Naposledy budou společně vystaveny ve Studiu Švandova divadla v sobotu 2.10., kde budou předány do rukou šťastných dražitelů veřejné aukce.

Buchty a loutky si ke třicátým narozeninám nadělili hořko-sladké melodrama o tom, jak se potkali, seznámili, společně pekli a hráli.

A ano, jeden z těch prezidentů s křestním jménem Václav byl opravdu u zrodu divadla, a jiný z nich, také se jménem Václav, ale s druhým jménem Miloš, způsobil málem jeho zánik. Celé představení proběhne v, na a kolem pietně zrekonstruovaného rodinného loutkového divadla. Bude plné legrace, poezie, smutku a stáří.

Premiéru doprovodí projekce záznamu divadelního představení Tajemný cizinec z roku 1992.

Naposledy se také společně sejde všech 30 unikátních oživlých loutkových výjevů, které byly nabídnuty k prodeji ve veřejné aukci a budou předány svým šťastným majitelům.

Premiéru autorské hry Jak jsme vznikli aneb hodný a zlý prezident uvede Švandovo divadlo v sobotu 2. října od 19 hodin.

Režie: Buchty a loutky

Hudba: Buchty a loutky

Loutky a výprava: Buchty a loutky

Hrají: Marek Bečka, Vít Brukner, Radek Beran, Zuzana Bruknerová, Lukáš Valiska

Daniel Schenk, 28. 9. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.