Loutkar.online
NDL Babička červené karkulkyFoto: archiv divadla

V Naivním divadle se usídlili vlci! Vrcholí zkoušení Červené Karkulky

Vlci se po mnoha letech vrací do českých lesů a jejich soužití s lidmi se tím opět stává aktuální. A tak není divu, že se tématu chopilo, samozřejmě v pohádkovém duchu, také Naivní divadlo Liberec. V těchto dnech zde vrcholí zkoušení nové inscenace Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny!

Pod poněkud netradičním názvem se skrývá původní hra Vítka Peřiny, která je autorskou variací jinak klasické a všem dobře známé pohádky o holčičce v červeném čepečku. Na slavnostní premiéru této moderní loutkové komedie se mohou děti i rodiče těšit v sobotu 9. října v 15:00 a 17:00 hodin.

Kdo vyrostl na českých pohádkách, dozajista zná tu o Červené Karkulce, která se mimo jiné dočkala také řady divadelních zpracování, nezřídka těch loutkových. V Naivním divadle se osobitým způsobem tématu ujal tvůrčí tým režisérky Michaely Homolové, podepsaný pod řadou úspěšných titulů, jako je například pohádka O beránkovi, který spadl z nebe, Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! nebo Budulínek. A právě s posledním jmenovaným má první novinka letošní sezóny nesoucí název Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny! mnoho společného. Podobně jako v případě Budulínka napsal i tentokrát Vítek Peřina loutkovou komedii pro děti od čtyř let. Humor, nadsázka, bláznivá zápletka, napětí i překvapivé rozuzlení, to vše si užijí nejen ti nejmenší, ale i dospělé publikum.

Diváci se také mohou těšit na originální výpravu, pod níž je podepsán scénograf Robert Smolík, který s Naivním divadlem pravidelně spolupracuje. V inscenaci plné rozmanitých loutkářských triků a kouzel se hraje s více než třemi desítkami loutek různých technologií a velikostí.

Zatímco slavnostní premiéra pro veřejnost se uskuteční ve Studiu NDL v sobotu 9. října v 15:00 a 17:00 hodin, první dětští diváci zhlédnou novinku již v průběhu prvního říjnového týdne v rámci představení pro mateřské a základní školy.

Jana Pittnerová, 1. 10. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.