Loutkar.online

Podzim ve znamení oslav: Buchty a loutky slaví 30 let své existence

Dne 3.9. vypuknou velkolepé oslavy významného životního jubilea divadelního spolku Buchty a

loutky. Program poběží od 15:00 do 22:00 hodin, bude možné přijít později nebo odejít dříve. Vše se

odehraje ve vile ve Střešovicích, v ulici Pevnostní, v čísle 8.

Prvních 30 dárků mohou diváci na místě odhalit, a dokonce vyzkoušet v podobě originálních oživlých obrazů – výjevů vyrobených přímo Buchtami a loutkami. Tato vzácná a emocionálně hodnotná umělecká díla budou pak od 17. do 30. září také k vidění v pasáži U Stýblů na Václavském náměstí v Praze. Zároveň bude zahájena jejich on-line dražba, která vyvrcholí 2. října ve Studiu Švandova divadla.

Návštěvníci se také mohou těšit hned na dvě předpremiéry divadelní frašky pro dospělé diváky Jak jsme vznikli, aneb hodný a zlý prezident v 16 a 18 hodin. A ano, jeden z těch prezidentů s křestním jménem Václav byl opravdu u zrodu divadla, a jiný z nich, také se jménem Václav, ale s druhým jménem Miloš, způsobil málem jeho zánik. Celé představení proběhne v, na a kolem pietně zrekonstruovaného rodinného loutkového divadla. Bude plné legrace, poezie, smutku a stáří. K tomu zahraje od 20 hodin Teatro Tuhla, bude se točit pivo a limo, podávat občerstvení. Vstupné pro děti 50 Kč, pro dospělé 70 Kč.

Vlastní premiéra divadelního představení – Jak jsme vznikli, aneb hodný a zlý prezident, proběhne na domovské scéně Buchet a loutek ve Studiu Švandova divadla 2. října od 19 hodin.

Daniel Schenk, 19. 8. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.