Loutkar.online
Foto: Bára a Sára

5. DEN LOUTKÁŘSKÉ CHRUDIMI – POSLEDNÍ VEČER

Předposlední den festivalu jsme měli možnost vidět pouze jedno soutěžní představení Rýžování (Nově přejmenované na Přesýpání) od Hany Voříškové z Chocně. Osmnáct minut autorské poezie nás symbolicky provedlo přesypem písku v hodinách života v jemném podání autorky a hlavní protagonistky.

Oproti jednomu soutěžnímu představení se nám ovšem nabízelo hned osm představení z doprovodného programu. Diváci se mohli těšit například na Naivní divadlo z Liberce, Divadlo Alfa z Plzně, nebo Divadlo Líšeň. Z jabloneckého souboru LS Vozichet na Loutkářskou Chrudim přijel opět Ruda Hancvencl se svým jedinečným hereckým stylem a tentokrát nás vtáhl do světa superhrdinů v představení Čtyři dobří.

Jako již tradičně se poslední večer festivalu konal Loutkářský bál, tentokrát v nové hospůdce Starý růžek na mlýně. Hrálo se a tancovalo a my jsme rádi, že se našla tak příjemná náhrada za legendární restauraci Modrá hvězda.

K obědu nám Sára a Bára přináší již tradiční rozhovor se zajímavými a zatím nevyzpovídanými osobnostmi festivalu. Nyní to byli zakladatelé projektu DidaDiv. Pojekt didaktického divadla nabízí nejen platformu pro výrobu jednoduchého loutkového divadla, ale i možnost použít loutkové divadlo během vyučování jako didaktickou pomůcku. Projekt je založen na neziskovosti a nabízí všem ambasadorům své výrobky jako dar.

Večerní podcast Pivo o Páté se Sárou a Bárou nám dnes přiblížil pivovar Loutkář, který můžou diváci festivalu navštívit letos poprvé. K recenzování se přidala i šéfredaktorka festivalového Zpravodaje, Ema Šlechtová a svěřila se nám se svou první zkušeností z festivalem Loutkářské Chrudimi.

Sára a Bára, 5. 7. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.