Loutkar.online
Foto: Bára a Sára

3. DEN LOUTKÁŘSKÉ CHRUDIMI KONEČNĚ BEZ DEŠTĚ

Během sobotního dne už vládne trochu letnější atmosféra. Na cestu na představení Nepravá tvář, ve spolkovém domě nám dokonce svítilo sluníčko. S inscenací na Chrudim přijel soubor Úplně nahé divadlo z Veselé nad Moravou. Děj nás vtáhnul do věků Egypta a byli jsme svědky výpovědi o utrpení prostého lidu. Postava sultána si během příběhu prošla nejedním prozřením a jak to tak bývá pravá láska nakonec vyřešila všechny problémy.

Se sultánem jsme po představení natočili již tradiční rozhovor. Příběh bohatý na proměny, nám ve stručnosti popsal svýma očima, a nakonec nám ukázal i své minulé já. Odpoledne nás uchvátila Hra o duši Convivium, inscenace připravená souborem ZUŠ F.A. Šporka z Jaroměře. Příběh inspirovaný pohádkou bratří Grimů popisuje náročný život dívky zmítající se v nepřízni osudu. I ji se nám povedlo zastihnout na krátký rozhovor, kde nám popsala poselství svého příběhu.

K obědu jsme uvedli Rozhovor s Pavlem Skálou, výraznou osobností mezi mladými pořadateli divadelních festivalů. Jako každé odpoledne vyšla epizoda podcastu Pivo o páté se Sárou a Bárou, kde jsme mluvili o hospůdce Na hradbách.

Sára a Bára, 3. 7. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.