Loutkar.online
Foto: Bára a Sára

2. den Loutkářské Chrudimi očima Nenapalmě Napalmě

Dnes žádná palma (nechtěná dlouhá pauza) neproběhla nebo se nám na divadlech obloukem vyhla. Vyzpovídaly jsme loutku ze dnešních soutěžních představení Haló, chci ven! Hany Voříškové a Toma Mohra z Chocně a dvojici Osamocená z Hradce Králové, která byla tak osamocená, že jsme loutky ani nestihly. Obě se nesla na vlně dojemných poselství a křehkosti.

Zmíněné a další rozhovory budou na programu v neděli, dneska bylo oproti tomu možné vidět a slyšet mluvit Veverku z Pohádky lesní, Ninu z Míchejte v hrncích a Péťu ze Zimní vzpomínku. Odpoledne také jako vždy vyšla recenze chrudimského podniku, Pivo o páté se Sárou a Bárou ve Starém růžku na mlýně – a to aniž bychom dopředu věděli, že tu večer proběhne koncert kapely Slavíčci z Madridu, ve které hraje i členka redakce Zpravodaje! A proběhla také první ranní Počasindo s rozcvičkou, které, doufáme, rozjasnily vaše ráno.

Jinak se náš program dneska nesl vedle divadla především v duchu účasti na workshopu s didaktickým divadlem DidaDiv, kde si každý může z kartonového setu vytvořit vlastní kukátkovou scénu a představení. To lektoři zúčastněným výtvarníkům nahrají na video i s hudebními efekty a zašlou mailem. Díky této zkušenosti vznikla unikátní část našeho video-programu, která bude k vidění hned v sobotu ráno a také teď můžeme všechny pozvat na velkou premiéru všech vytvořených děl v sobotu od 18–19 h v kavárně Divadla Karla Pippicha. Za zmínku stojí i možnost přečíst si zde dramatickou tvorbu z pera právě tohoto chrudimského autora pozdního 19. století.

Večer patřil představení Naseto?! od DS Scény Kralupy, které jsme samy sice nestihly, ale dostala se k nám nejedna silná odezva, zděšení i údiv.

Těšíme se na další nabitý den!

Sára a Bára, 3. 7. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.