Loutkar.online
Foto: Bára a Sára

1. den na Loutkářské Chrudimi a pilotní den programu Nenapalmě Napalmě se Sárou a Bárou

První den festivalu byl zároveň dnem, kdy se naplno rozběhl náš program Nenapalmě Napalmě se Sárou a Bárou. Hodně jsme točily, stříhaly a nahrávaly a naštěstí stihly i trochu divadla. Ačkoliv menší přešlapy a technické potíže se nám nevyhly.

Hned od rána jsme se s vervou vrhly do divadelního proudu Loutkářské Chrudimi. Dopoledne jsme veškeré síly soustředily na přípravu série rozhovorů Nenapalmě Odborně se Sárou a Bárou (nebo Napalmě Odborně, brzy zjišťujeme, že s vlastními názvy pracujeme chtě nechtě značně variabilně). Ještě odpoledne vyšel rozhovor s Kateřinou Molčíkovou, dramaturgyní a novou posilou Zpravodaje na Loutkářské Chrudimi a už teď můžeme prozradit, že dalším neloutkovým hostem bude v sobotu Pavel Skála.

Odpoledne jsme si ale nenechaly ujít soutěžní divadelní program, kterého se bude týkat i druhý – loutkový – díl pořadu. Mezi soutěžní hosty se nám vloudilo i inspirativní představení Pohádka lesní od Divadla b. Rozhovory s loutkami tak zkrátka budou opravdu pestré.

Z amatérských divadel jsme se zastavily na Míchat v hrncích souboru Je to tajný ze ZUŠ Jaroměř a Zimní vzpomínku od Divadelního klubu školka z Mostu. Celý den završil Loutkářský průvod s Divadlem Kvelb.

Den uzavírá podcast Pivo o páté se Sárou a Bárou, ve kterém bychom rádi přiblížily festivalovým návštěvníkům širší nabídku Chrudimských podniků než obvyklé stálice jako Alfa, pivovar Filištín nebo Funny Bar, přesto jsme první část věnovaly právě jim.

Bára a Sára, 2. 7. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.