Loutkar.online
Tomáš Dvořák cenaFoto: MMP

Tomáš Dvořák získal Cenu Ministerstva kultury 2020

Ceny Ministerstva kultury jsou udělovány za přínos v oblasti divadla, hudby, výtvarného umění a architektury a za přínos v oblasti kinematografie a audiovize. Cenu tvoří diplom a peněžní ocenění ve výši 300 tisíc korun.

Ministerstvo kultury udělilo k 28. říjnu 2020 Státní ceny a Ceny Ministerstva kultury pro rok 2020.

„Letošní udělené ceny jsou výrazem uznání umělcům, jejichž díla obohatila českou kulturu nejenom u nás, ale i ve světě. Letošní rok je ovšem výjimečný: běží ve stínu pandemie. Ale každý stín má své světlo. V našem případě jsou tím světlem díla všech oceněných. Jejich zásluhy o českou kulturu, jejich význam a přínos české literatuře, českému divadlu, hudbě, výtvarnému umění, architektuře a filmu, a to doma i v cizině. Oceněným je třeba pogratulovat – a české kultuře pak popřát sílu a zdraví do dalších let,“ řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Cena Ministerstva kultury za přínos v oblasti divadla byla udělena Tomáši Dvořákovi za osobitý celoživotní přínos rozvoji českého loutkového divadla a jeho reprezentaci v zahraničí.

Letos se vzhledem k celosvětové pandemii koronaviru a opatřením zabraňujícím jeho šíření neuskutečnilo slavnostní předání cen na Nové scéně Národního divadla. Ceny byly laureátům předány individuálně a Česká televize připravila seriál medailonků všech oceněných, které postupně odvysílá na programu ČT Art v termínu od 1. do 8. 11., vždy v čase od 20:13. Medailon T. Dořáka bude odvysílán jako 6. v pořadí.

MKČR, red, 29. 10. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.