Loutkar.online
Loutky v nemocnici Prodaná nevěstaFoto: Loutky v nemocnici

Loutky v nemocnici oslaví 15 let na Výstavišti společně s Prahou Září

V rámci třítýdenního festivalu Praha Září vyrazí Loutky v nemocnici mimořádně mimo brány zdravotnických zařízení, aby na pražském Výstavišti oslavily svoje patnácté narozeniny. Jak se na energického teenagera sluší, rozjedou oslavu ve velkém stylu a od 16. do 20. září zahrají v divadelním chapiteau to nejlepší ze svého repertoáru pro všechny hravé a zvídavé děti od 5 do 105 let.

Program otevře 16. září Malý koncert v chapiteau, během nějž proběhnou křty nového CD s názvem Divočiny a knihy Marky Míkové a Jaromíra Františka Fumase Palmeho Pohádky na předpis, ze které přečtou herci a autoři ukázky. Hned 17. září se pak v představení s názvem Maringotka představí klaun Jiří Bilbo Reidinger a Sylvie Krobová. O den později 18. září se ponoříme s Pralidmi do pravěku v pohádkové adaptaci Kiplingovy povídky Jak byl napsán první dopis. Autorkou a režisérkou představení je duše celého projektu Loutky v nemocnici Marka Míková, herečka, spisovatelka, režisérka, skladatelka a také zpěvačka kapely Zuby Nehty. Ta se režijně a scénáristicky podepsala i na představení Zvířátka a loupežníci, které bude možné vidět 19. září.

Vyvrcholením oslav Loutek v nemocnici bude 20. září nejprve Prodaná nevěsta, opět v úpravě Marky Míkové. Populární árie a příběh lásky a intrik se staly základem představení připraveného pro prostřední nemocnic, léčeben a hospiců po celé republice a rozezpívá jistě všechny i v divadelním chapiteau. Úplným závěrem pak bude koncert tentokrát v prostoru Fontány, v němž společně s Loutkami v nemocnici na pódiu vystoupí i jejich kolega Kašpárek v rohlíku.

Po představeních v divadelním chapiteau budou následovat koncerty v režii Loutek v nemocnici. V závěrečný den 20. 9. pak galakoncert s Kašpárkem v rohlíku po 17 hodině na scéně Fontána. Více informací na webu Loutek v nemocnici a webu festivalu.

Loutky v nemocnici na Praha Září

16. 9. – 16:00–17:00

Malý koncert v chapiteau

křest CD Divočiny a Knihy Marky Míkové a Jaromíra Františka Palmeho Pohádky na předpis

17. 9. – 16:00–17:00

Maringotka

Po představení bude muzika: Sylvie Krobová

18. 9. – 16:00–17:00

Pralidi

Po představení bude muzika: Jiří Hodina a Jaromír František Fumas Palme

19. 9. – 17.00–18:00

Zvířátka a loupežníci

Po představení bude muzika: Krystyna Skalická a Terezie Palková

20. 9. – 15:30–16:15

Prodaná nevěsta

20. 9. – 17:15–18:45

Loutky v nemocnici + Kašpárek v rohlíku na Křižíkově fontáně

Silvie Marková, 14. 9. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.