Loutkar.online

Loutky a buchty zvou do zahrady

Festival Buchty a loutky dětem – Pohádková Kinského zahrada v sobotu 19. září 2020 od 11 do 19 hodin

Nezávislé loutkové divadlo Buchty a loutky zve děti i dospělé v sobotu 19. září 2020 od 11 hodin do Kinského zahrady na Smíchově, kde se na louce před Musaionem a v divadelním stanu bude po celý den konat již čtrnáctý divadelní Festival Buchty a loutky dětem – Pohádková Kinského zahrada. Festival pro děti, rodiny a pro všechny příznivce loutkového divadla nabídne osm dětských divadelních představení v podání Buchet a loutek a jejich hostů z Čech i zahraničí, a také jedno představení hrané dětmi. Festivalový den pak ukončí podvečerní Koncert pro děti a jejich rodiče v podání dívčího pěveckého uskupení LADA. Kromě hlavního programu je připraven i bohatý doprovodný program pro děti, zaměřený především na loutkové divadlo. Děti si budou moci loutky vyzkoušet, vyrobit a případně si v Loutkovém koutku s nimi sami zahrát divadlo. Vedle Loutkového koutku je připraven také Čtenářský koutek nebo Koutek her. Ani letos nebude chybět oblíbený výměnný bazárek hraček Přines-odnes nebo Malé pohádkové tržiště s tvorbou předních nakladatelství dětských knih.

Pro návštěvníky je nachystáno také občerstvení a prosíme děti a rodiče, aby si přinesli vlastní hrnky, snažíme se chránit přírodu.

V případě deště se akce přesune do divadelního stanu a přilehlých prostor, zázemí nabídne i Letohrádek Kinských. Vstup na akci je zdarma.

Buchty dětem 2020Foto: Buchty a loutky

Program

11:00 – Continuo: Zuna

12:00 – Buchty a loutky: Benjamín a vlk

13:00 – Lenka Volfová: Pejsek a kočička

14:00 – Damúza: Medvědí princ

15:00 – Piki: O deviatich mesiačikoch (SK)

15:00 – Divadlo Líšeň: Spoutaný trávou

16:00 – LokVar: Matěj a čerti

17:00 – Buchty a loutky: Paleček

18:00 – Koncert pro děti a jejich rodiče LADA

Dílny: výroba malých loutek, letadýlek, hraček, knih a další

Dětské koutky: Loutkový koutek, Koutek her a Čtenářský koutek

Přines / odnes: výměnný bazárek hraček a knížek

Knihy a hry: Baobab, Labyrint, Paseka, Bylo nebylo, Poketo

Akce je pořádána ve spolupráci s Národopisným muzeem a se Švandovým divadlem.

Daniel Schenk, 10. 9. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.