Loutkar.online
Slon a mravenec PolárkaFoto: archiv divadla

Benefiční projekt DEN PRO ZAVĚŠENOU VSTUPENKU před Divadlem Drak

Divadlo je nejen místem společenského setkávání, ale také místem kde se odjakživa snoubí dobrodružství a fantazie. Jsou však mezi námi děti, které nikdy žádné divadelní představení neviděly, přestože by chtěly.

Chybí jim tak důležité společné zážitky a témata, které by mohly sdílet se svými spolužáky a kamarády. Zkuste to spolu s námi změnit a podpořte benefiční akci Den pro Zavěšenou vstupenku. Ta proběhne v neděli 13. 9. 2020 od 14.00 do 17.00 hodin v plenéru před Divadlem Drak. Těšit se můžete na divadelní představení Divadla Polárka na motivy knihy Slon a mravenec pro diváky od 3 let a výtvarný ateliér Svět barev Daisy Mrázkové.

Projekt Zavěšená vstupenka odstartoval v říjnu 2017 v brněnském divadle Polárka. Později se k němu připojila spolu s královéhradeckým Divadlem Drak i divadla pro děti v Kladně a Českých Budějovicích. Cílem projektu je umožnit dětem ze sociálně slabých rodin získat stejné kulturní zážitky jako mají jejich vrstevníci. Přispět může každý, kdo zakoupí na pokladně Divadla Drak nebo na portálu hkpoint.cz tzv. zavěšenou vstupenku, tedy vstupenku, kterou nevyužije sám k návštěvě představení, ale věnuje ji klukovi nebo holce, které sice nezná, ale kteří by se jinak do divadla nejspíš nedostali. Divadlo Drak pak vstupenku předá spolupracujícím neziskovým organizacím, díky nimž se všechny zakoupené zavěšené vstupenky dostanou ke konkrétním potřebným dětem.

„Když jsme se do projektu zapojili, netušili jsme, že bude mít tak milou odezvu u našich diváků. Díky nim tak každý měsíc můžeme věnovat až 30 vstupenek sociálně znevýhodněným dětem a ty pak mohou bezplatně navštívit představení v Divadle Drak. V současné době spolupracujeme se čtyřmi hradeckými neziskovými organizacemi, které nám pomáhají zavěšené vstupenky dětem a mladým lidem ze sociálně slabých poměrů předávat,“ řekla k projektu Barbora Kalinová, vedoucí marketingu a produkce Divadla Drak.

Celá akce proběhne v plenéru před Divadlem Drak a vstupné na ni je dobrovolné. Výtěžek bude použit na zakoupení dalších vstupenek na představení královehradeckého Divadla Drak, které opět poputují k sociálně znevýhodněným dětem.

Program:

14.00–17.00 hod.

Nedělní ateliér / Svět barev Daisy Mrázkové

Co jsou to barvy? Jakou barvu má slovo plakat, radovat se nebo snít?

Ponořte se s námi do světa Daisy Mrázkové, který nám zprostředkovala ve svých ilustracích.

Necháme svoje myšlenky hrát si s barvami a barvy pohrávat si s našimi myšlenkami. Pokusíme se barvami otisknout a (z)obrazit co vidíme, cítíme, vnímáme. A vida! Třeba z toho taky bude obraz.

Lektorka: Klára Zářecká

15.00 hod.

Divadlo Polárka, Brno

Daisy Mrázková, Radek Beran – SLON A MRAVENEC

Byla jedna veverka a ta bydlela v lese společně se slonem a s mravencem. Se slonem a s mravencem? Ano, se slonem a s mravencem.

Tři přátelé. Každý jinak velký. Slon vidí ze své výšky úplně jiný svět než mravenec. Z toho, co je pro jednoho hora dobrého jídla, se druhý ani za mák nenají. Pro jednoho jsou hvězdy dávno okoukané a druhý se trápí, že k nim nikdy nedohlédne. Zdánlivě jednoduché věci se při společném soužití stávají nepřekonatelnými problémy..

Jednoho dne ale veverku unese Cizí lovec. A vlastnosti, které se mohly zdát nevýhodami, se promění v superschopnosti. A to, co bylo dosud zdrojem dohadů a třenic, se stane tou nejlepší věcí na světě.

Určeno pro diváky od 3 let

Délka: 50 minut

Martina Marková, 6. 9. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.