Loutkar.online
polarka grafikaFoto: archiv divadla

Najde Polárka Společnou řeč?

Divadlo Polárka chystá v nové sezóně šest premiér – budou určeny pro diváky od batolat až po

středoškoláky a dospělé. Všechny pak spojuje téma porozumění, hledání Společné řeči, jak zní

ústřední titul nové sezóny.

Zrekonstruovaný sál

Během léta v Polárce proběhla výměna sedaček a rekonstrukce hlavního sálu. Po téměř dvaceti letech se tak diváci dočkají nového zázemí. „Staré sedačky už se nám doslova rozpadaly pod rukama. Ty nové si můžete poprvé vyzkoušet na festivalu Polárkový dort 2020, kterým v září sezónu zahájíme,“ uvádí vedoucí divadla Natálie Pelcová. Již pátý ročník divadelního festivalu pro rodiny s dětmi, který Polárka pořádá, proběhne 18.–20. září a kromě samotné Polárky se na něm představí celá řada divadel i hudebníků.

Kafka i Erben

První premiéra nové sezóny bude určena středoškolákům a dospělým – Proces Franze Kafky nazkouší režisér Filip Nuckolls, který se do Polárky vrací po dvou letech od inscenace Vnitřní nepřítel. Následovat bude adaptace románu Timothée do Fombelleho Tobiáš Lolness. „Dobrodružný příběh malého (1,5 milimetru) Tobiáše, který zachraňuje svůj stromový svět, je velkou metaforou našeho vztahu k přírodě a planetě Zemi. Myslím že společnou řeč musíme kromě lidí najít právě i s přírodou, se světem, který nás obklopuje,“, dodává k tomu umělecký šéf Polárky a režisér inscenace Jan Cimr. Pro diváky prvního stupně ZŠ chystá Polárka autorskou inscenaci Jsi tu, Netvore? v režii Marka Davida, vítězný projekt druhého ročníku výzvy Start-up pro studenty uměleckých škol.

Druhá polovina sezóny je pak věnována nejmenším dětem. Pohádku o Zlatovlásce připraví na Malé scéně herci z Polárky pod vedením divadelního sdružení vi.TVOR z Prahy. Autorské představení beze slov, „divadelní leporelo“ Kabaret pošetilých nápadů bude režírovat Radim Vizváry, jeden z nejvýznamnějších mimů a choreografů v ČR. Sezónu uzavře nová inscenace pro děti mladší tří let Slyšíš? Kdo to zpívá?, již tradičně v režii Gabriely Ženaté.

Workshopy a akce

Spoustu akcí, workshopů a aktivit si na novou sezónu nachystal divadelní skřítek Můjtysvět se svým týmem lektorů z Malého vozu Divadla Polárka. K již tradičním akcím jako jsou Za vysvědčení Polárku, Filipojakubská noc nebo Den dětí, přibude březnový maškarní ples a dokonce i soutěž o přespání v divadle. Znovu se také otevřou nedělní divadelní workshopy, které děti provedou jednotlivými složkami divadla. Co si pro nás chystají členové našich divadelních studií Polárníček a Polaro-iD zůstává zahaleno tajemstvím. Jisté ale je, že divadelní kavárna Polárkafé bude po dlouhé době znovu otevřena veřejnosti, a to nejen během představení.

23. sezóna Divadla Polárka 2020/2021

Společná řeč

Proces / režie Filip Nuckolls / pro diváky 13+ / premiéra 31. 10. 2020

Tobiáš Lolness / režie Jan Cimr / pro diváky 9+ / premiéra 23. 1. 2021

Jsi tu, Netvore? / režie Marek David / pro diváky 7+ / premiéra 20. 3. 2021

Zlatovláska / režie Vi:tvor / pro diváky 3+ / premiéra 17. 4. 2021

Kabaret pošetilých nápadů / režie Radim Vizváry / pro diváky 3+ / premiéra 8. 5. 2021

Slyšíš? Kdo to zpívá? / režie Gabriela Ženatá / pro diváky 0+ / premiéra 19. 6. 2021

Natálie Pelcová, 17. 8. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.