Loutkar.online

Divadlo DRAK otevírá pro veřejnost galerii Labyrint

12. května se po dvou měsících opět otevře Labyrint Divadla DRAK. Galerie bude otevřena od úterý do neděle od 10 do 17 hodin. Kromě stálé expozice Příběh DRAKu, výstavy A neříkej to ve škole… a originální multimediální herny s trenažéry, které dětským návštěvníkům umožní vyzkoušet si různé divadelní profese, budou na programu i pravidelné workshopy.

Vstupenky na všechny připravované programy je možné zakoupit elektronicky přes předprodejní systém.

„Návrat k provozu bude probíhat postupně a program jsme připraveni uzpůsobovat flexibilně v závislosti na postupném rozvolňování vládních opatření i zájmu publika. Nejprve otevřeme galerii Labyrint, k divadelnímu provozu bychom se rádi vrátili na začátku června“, uvedla vedoucí marketingu a produkce Barbora Kalinová.

DRAK workshopFoto: archiv divadla

V tomto týdnu jsou na programu také tři výtvarné workshopy, na kterých si účastníci mohou vyrobit vlastní kartonové divadlo a loutky, zahrát stínové divadlo nebo potisknout povlak na polštář či donesené oblečení. Workshopy proběhnou pro omezený počet maximálně 10 účastníků.

„Dále jsme zahájili přípravy speciální zážitkové výpravy, která bude začínat a končit v Labyrintu Divadla Drak, ale z větší části se bude odehrávat i venku, abychom nabídli programovou alternativu i těm návštěvníkům, kteří prozatím nebudou chtít trávit čas v uzavřených prostorách. Pro spolupráci jsme oslovili i další královéhradecké kulturní instituce,“ prozrazuje další programové plány Barbora Kalinová.

DRAK workshopFoto: archiv divadla

DRAK workshopFoto: archiv divadla

Martina Marková, 11. 5. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.