Loutkar.online

Divadlo Drak se zapojilo do projektu #kulturažije PRO DĚTI

Již šest týdnů jsou Divadlo DRAK a galerie Labyrint z důvodů bezpečnostních opatření zavřené a od té doby hledá divadlo způsoby, jak svou službu kulturní instituce pro děti a mládež plnit za specifických podmínek i nadále.

„Od svého uzavření jsme realizovali řadu on-line aktivit, které pravidelně zveřejňujeme pod hlavičkou “Drak na doma„ na svém youtube kanálu, sociálních sítíchwebových stránkách, abychom tak zpříjemnili rodinám s dětmi volný čas a zároveň nabídli alternativní program školkám a školám či dětským domovům,“ uvedla vedoucí marketingu a produkce Barbora Kalinová.

Od 6. května 2020 se divadlo také rozhodlo zapojit do projektu Mall.tv #kulturažije PRO DĚTI, který je spojen zároveň s finanční sbírkou Donio.cz.

„Divadlo Drak i galerie Labyrint jsou primárně určeny dětem a mládeži a většina našich odehraných představení

i lektorských programů je určena školám. S ohledem na současnou situaci pro nás bohužel ani znovuotevření divadla není zárukou návratu diváků, protože školy v běžném režimu fungovat nebudou a ty, co ano, pravděpodobně nebudou opouštět své prostory. Budeme se tak muset i nadále vyrovnávat s finančními ztrátami

a je velmi těžké odhadnout, jak dlouho bude situace trvat, a proto jsme se nakonec rozhodli do sbírky Donio.cz vedle řady dalších kulturních subjektů napříč republikou zapojit i my,“ vysvětluje ředitel divadla Tomáš Jarkovský.

Přes kanál Mall.tv tak Drak zveřejní záznam své v současné době nejúspěšnější a nejoceňovanější inscenace Bílý tesák. Inscenace na motivy slavného románu Jacka Londona pracuje s principy tzv. live cinema, tedy snímání dění na jevišti kamerou, které je živě přenášeno na plátno. V roce 2018 obdržela Cenu Erik pro nejinspirativnější loutkářskou inscenaci sezony. Představiteli Bílého tesáka, Milanu Hajnovi, byla v říjnu 2019 za jeho herecký výkon udělena Cena Thálie.

Otevřít veřejnosti se Divadlo Drak plánuje 12. 5. 2020. „Nejprve bude za speciálních hygienických podmínek otevřena galerie Labyrint – stálá expozice Příběh Draku, krátkodobá výstava A neříkej to ve škole a interaktivní laboratoř. Pro návštěvníky, kteří zatím nebudou chtít trávit čas v uzavřených prostorách také divadlo připravuje speciální divadelní “výpravu„, která bude probíhat z větší části venku. Divadelní provoz bychom chtěli zahájit v červnu,“ upřesňuje Tomáš Jarkovský.

Martina Marková, 8. 5. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.